tisdag 21 november 2006

Glöm att det fanns ett glädjebud


De senaste opinionsundersökningarna visar att det finns en mycket klar majoritet för en socialistisk regering om det vore val idag. Men det beskedet gläder knappast någon!

På Svenska Dagbladets ledarredaktion är man uppgiven. Där måste man varje dag påminna sig om att det är borgerlig regering och att det är roligt med borgerlig regering. Ibland rusar man ut i vilda anfall mot vänstern.

På Svenskans ledarredaktion har man svårt att förstå att det finns en opinion som inte delar den borgerliga regeringens politik.
Sedan är det förstås obegriplig att den svenska fackföreningsrörelsen sparkar bakut över att a-kassan inte längre ska fungera som en varaktig och i många fall personligen nedbrytande försörjning, utan som en tillfällig omställningsförsäkring.
Ledarredaktionen konstaterar att väljarströmmen från alliansregeringen till oppositionen består av förvärvsarbetande inom LO och Saco som tillhör "vinnarna om regeringen får igenom sin kombination av jobbavdrag, förkortade ersättningsperioder och sänkta nivåer i a-kassan".

Kanske det helt enkelt är så att väljarna som lockades av alliansens fagra löften under valrörelsen nu serveras en helt annan politik än den man tänkte sig. Borgerliga skribenter och förespråkare rapar i dagarna sitt mantra att "väljarna visste vad de valde". Men det är inte sant. Väljarna fick inte veta vad borgarna tänkte göra.

Väljarna fick veta att det skulle bli slut på korruption och politiska utnämningar och att det skulle skapas massor med nya jobb. Men sedan vi vaknade upp den där lugubra morgonen den 18 september har vi dock dagligen matats med rapporter om korrumperade moderater och politiska utnämningar. I stället för nya jobb tänker regeringen göra försämringar för dem som står utan jobb.

Rubriken på artikeln: "Glöm inte att det finns ett glädjebud" bör skrivas om för att bli mer överensstämmande med verkligheten. Den nya lydelsen bör vara "Glöm att det fanns ett glädjebud".

Andra bloggar om: , , , ,

3 kommentarer:

mammamia sa...

Det där är inget som förvånar mig,det jag förvånas över är hur dumma och lättlurade folk i det här landet är!

Och jag sitter här och säger ;vad var det jag sa??

Jag tror också att "genom sig själv känner man andra" stämmer bra på alliansen,det är därför de ondgjort sig så mycket över fuskare,politiska utnämningar mm,FÖR att de känner igen sina egna dåliga sidor,men inte fattar att det är så utan projicerar sin egen "skit" på andra...

Lasse Strömberg sa...

"jag förvånas över är hur dumma och lättlurade folk i det här landet är!"

Det gör inte jag. Winston Churchill sa en gång att "människor är inte så dumma som man tror, de är dummare".

Han hade rätt, vilket tydligt framgår av valresultatet.

mammamia sa...

Bra citat,det hade jag inte hört förut :-)