fredag 17 november 2006

Jag har blivit slav under min teve


Sedan några veckor har jag en ny teve. Med fjärrkontroll. Den gamla teven var begagnad när jag skaffade den 1987 så det kanske var dags.

Periodvis har jag haft teven undanstoppad i källaren och livet har gått bra i alla fall. Dock uppvisade teven vissa ålderstecken. Det blev ett störande surrljud när det kom upp textrutor i bilden. Dessutom försvann ibland färgen.

Men nu har jag skaffat en bättre begagnad teve. Den ställde in kanalerna själv och plötslig fick jag en massa nya kanaler som den gamla inte klarade. Fjärren har också bidragit till att jag bläddrar mellan kanalerna. Tidigare tittade jag bara på tvåan och på Eurosport. Bortsett från den senare så dissade jag alla kommersiella kanaler.

Men nu har jag blivit slav under min teve och den börjar glimma redan vid sextiden på eftermiddagen. Jag har hittat en ny favorit - på TV4. Så nu tar jag tillbaka allt elakt som jag skrivit om Carolina Gynning. Observera att jag inte bedömer hennes intellekt. Jag går enbart på utstrålning och kombinationen med de fyra olika programledarna är väldigt rolig.

Förkväll innehåller mer skratt och trams men också trevliga intervjuer som slår Ragnar Dahlberg och knyppling och krämpor i Go'kväll på SVT2. Oförglömligt var när tjejerna pratade sexleksaker eller när Gynning stegade ut i högklackat bland dyngan på en bondgård och gjorde nån slags egen variant på Bonde söker fru. Förkväll har blivit en favorit!

Andra bloggar om: , , ,

7 kommentarer:

bert sa...

Tomas! Du gör dig inte bra som representant för den ironiska generationen. Du är för gammal.

Pliiiiiiiiiiiiiiiis. Stopp och belägg.

(Det där är ju det värsta kvinnoförnedrande programmet som finns. Har sett delar av det vid två tillfällen. Alla fördomar om dumma blondiner förstärks på ett utmärkt sätt.)

mammamia sa...

Du har tid för att du inte har barn,*fniss*..
BOLIBOMPA är samtidigt som förkväll,gissa vad vi kollar på??

Tomas Jonsson sa...

Bert: Nej, det var ingen ironi. Jag blir glad av programmet Förkväll. Kvinnoförnedrande vet jag inte varifrån du får.

Jag föredrar dumma blondinen framför fula gubbar!

;-)

Tomas Jonsson sa...

Mammamia: Nej, jag har inga barn, åtminstone inga som jag betalar för...
*garv*

mammamia sa...

Men "barn på bygden" kan finnas? *skratt*

Tomas Jonsson sa...

Förhoppningsvis inte ;-)

Linnala sa...

Gubbsjuk!