fredag 24 november 2006

Kalmar, Ölandsbron och läget på vägarna


Domkyrkan på Stortorget i Kalmar har fått sällskap av en julgran. I granen så hänger en röd julstjärna som kan skådas längs hela Storgatan. Idag sken solen vackert på kyrkan.

Visserligen talas det om att vi ska spara energi och att klimathotet hänger över oss om vi inte skärper oss. Det kan ändå inte hjälpas att jag gillar alla lampor som lyser upp stadskärnorna under den allra mörkaste årstiden. I Kalmar pågick förberedelserna för fullt inför julskyltningen på söndag.


Högbrodelen på Ölandsbron. Den här bilden tog jag egentligen redan i onsdags, då jag var på väg till gruppmöte med vänsterpartiets landstingsgrupp på Strand Hotell i Borgholm.

Förresten, till höger längs med räcket på bron kan man se en av Vägverkets väderstationer. Dessa finns utplacerade med nån mils mellanrum och via Vägverkets hemsida kan man leta upp exempelvis den här väderstationen på Ölandsbrons högbrodel och se temperaturen, nederbörden och vinden just nu och senaste dygnet.

Andra bloggar om: , , , , , ,

6 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

"Den här bilden"

Vilken bild? Jag ser ingen bild.

Tomas Jonsson sa...

Klicka på "uppdatera" och hoppas på god bandbredd, en server med hög kapacitet och vackert väder så kommer bilden fram!
;-)

Anonym sa...

Kalmar ja. En av Sveriges största städer en gång i tiden, tills danskarna förlorade Blekinge och Skåne 1658. Hade åtminstone Blekinge förblivit danskt hade staden säkert varit flera gånger större idag. För att inte tala om hur lättare det hade varit att komma över gränsen och införskaffa jule-Tuborg ;)

mammamia sa...

Härliga bilder!

Anonym sa...

Men Tomas då....är det inte farligt att fotografera medan man kör bil? Tänk på att storebror iakttar dig i form av övervakningskameror. För du hade väl inte parkerat på bron? ;-)

Tomas Jonsson sa...

Man har väl knän att styra med!?
;-)