torsdag 16 november 2006

Moderaterna i fablernas värld


Svenska Dagbladets ledarredaktion tävlar dagligen i kategorin Moderna fabler. Idag är inget undantag. Ordval som "massutanförskap" hyllar naturligtvis ekvationen som inte går ihop - den om reformerad a-kassa.

Finansminister Borg säger i media idag att en lägre ersättning från a-kassan innebär fler jobb. Han påpekar att försämringen utfaller först efter 300 dagar. I nästa mening klämmer han till med att arbetslösa i genomsnitt får ersättning under 90 dagar. Vad är då vitsen med en förändring som innebär en försämring för dem som har svårast att få nytt jobb!?

Citatet i bilden här ovan kan verkligen ifrågasättas. Riksdagsvalet visade väl snarast att svenskarna är delade. Hälften av svenskarna markerade tydligt att de inte vill ha försämringar i a-kassan medan den andra hälften trodde på alliansens löften om fler jobb. Men ännu har vi inte fått se hur moderaterna ska fixa fler jobb! När får vi se det?

Andra bloggar om: , , ,

5 kommentarer:

mammamia sa...

Vi lär nog aldrig få se det,de enda jobb de kan fixa är som svart städhjälp eller svart barnskötare,hos dem själva!!

jinge sa...

Om 1/5 står utanför arbetsmarknaden, hur har högern tänk att fixa jobb till dem då? Alla kan ju inte bli pigor..

Tomas Jonsson sa...

Risken är att regeringen under fyra år kommer att genomföra sin högerpolitik som omfördelar pengar från fattiga till rika, med motiveringen att det ska ge jobb. Men några riktiga jobb kommer vi inte att få se!

Anonym sa...

Börja med att dra in presstödet (en pott på 1,2 miljarder SEK). Det är väl ändå en helt onödig utgift, och de flesta dagstidningarna är ändå borgeliga.

Sen får vi se om SVD fortfarande har kakhålet öppet när de blir av med denna förfördelningspolitik till sig själva...

Tomas Jonsson sa...

Anonymous. Här håller jag inte med dig. Jag har nyligen gått tillbaka till SvD. Brukar skifta mellan rika och malliga DN och den mer radikala och uppkäftiga SvD.

Jo, du läste rätt. Det bästa med SvD är att det verkar vara vattentäta skott mellan ledarredaktion och nyhetsredaktion. På DN smygs alltmer liberala åsikter och värderingar in på nyhetsplats. Hela DN har blivi ett språkrör för borgarna.

Däremot har SvD:s ledarredaktion en svår nöt att knäcka - och där har du rätt - när man tar emot presstöd från staten samtidigt som man driver en opinion mot bidrag.