fredag 3 november 2006

Regler är till för att följas!

Stoppa regelslöseriet skriver Svenska Dagbladet idag på sin ledarsida (pdf). Ledaren utgår från Nuteks rapport där man undersökt företagens administrativa kostnader.
Trasslet med Jämos jämställdhetsplaner kostar företagen hundratals miljoner kronor varje år.
Svenska Dagbladet
Företagen föreslår att det ska räcka att upprätta jämställdhetsplaner vartannat eller var tredje år, vilket skulle spara 300 miljoner kronor varje år. Undrar vem som skulle få dessa pengar?

Jämställdhetsarbetet behöver väl inte förklas närmare. Det räcker att studera statistiken över löner för att konstatera att företagen behöver hållas efter.

En sak
som dock Svenska Dagbladets ledarsida missat att skriva handlar om aktiebolagens vinster. År 2005 gjorde aktiebolagen en ren vinst på 535 miljarder kronor. Det innebär 314.700 kronor i vinst per anställd!

Det råder stor ojämlikhet. Det är arbetarna som genererar pengarna som blir till gåslever på aktieägarnas flådiga bufféer. Reglerna är till för att i någon mån hålla efter kapitalets girighet. Så tyvärr SvD - ni är fel ute idag igen...

Andra bloggar om: , , ,

4 kommentarer:

mammamia sa...

Jag håller med dig!

Anonym sa...

SvD får in miljoner i stöd (statligt presstöd + från näringslivstoppar) om året för att hålla sig flytande.

Kul parantes för en tidning som gör anspråk på att vara "näringslivsvänlig" där staten och bidragen m.m. skall lysa i sin frånvaro.

Tomas Jonsson sa...

Det är nog så lagom kul att förklara för ledarredaktionen...
;-)

Björn sa...

Det är nog bara för näringslivet att införa jämlika löner så kommer nog staten att nöja sig helt utan planer.