lördag 30 december 2006

En blick bakåt och framåt vid årsskiftet


Så här i slutet av året brukar man ju blicka bakåt och summera. Med en blick över mitt eget liv och leverne så kan jag konstatera att det varit väldigt mycket vänsterpartiet senaste året. Kanske lite för mycket vänsterpartiet till och med.

Det började i januari med kongress i Göteborg. Sen hade jag influensa och var sjuk i tre veckor. I början av februari var jag i Norge en vecka och följde brorsan när han tävlade med hundar och hundsläde i Röros.

Under våren läste jag några kurser på högskolan. En fempoängare med titeln biologi i media och en fempoängare om internationella politiska system. I mars började jag arbeta som valorganisatör för vänsterpartiet, ett arbete som varade fram till valet.

Som valorganisatör arbetade jag över hela Kalmar län. Trots intensivt arbete så kunde jag göra två avstickare till Skåne för lite semester. Jag var på Hultsfredsfestivalen och jag var på musikfest i Malexander.

Efter valet fick jag lite semester och var arbetslös under några veckor innan jag återgick till läraryrket och ett vikariat på en mellanstadieskola. Valresultatet och förhandlingarna efteråt innebär att jag är ersättare i landstingsfullmäktige i Kalmar län och kommer att sitta som ledamot i dess medborgarutskott. Dessutom kommer jag att gå från ersättare till ordinarie ledamot i barn- och utbildningsnämnden i Mönsterås kommun.

En blick framåt är dyster. Lärarvikariatet fortsätter kanske hela våren och lärarjobb är nog inga problem. Men ärligt talat så är jag jäkligt trött på läraryrket. Jag vill göra nåt annat. Jag vill skriva och resa och träffa människor. I mina mörkaste stunder kan jag till och med tänka mig ett industrijobb - den bransch som jag lämnade för tolv år sedan och då svor att aldrig återvända till.

Så, det blev ovanligt privata betraktelser denna gång. Att summera året i ett större perspektiv, och att blicka framåt, det gör jag i varenda blogginlägg. Det är knappast nån hemlighet vad jag tycker om den nuvarande regeringen och dess politik. Eller vad jag har för uppfattning om den amerikanska dominansen i världen. Onekligen krävs lite mer socialism för att utplåna skillnader och öka jämlikheten mellan fattiga och rika, mellan väst och öst, mellan USA och arabvärlden

Trots denna dystra bild
så tror jag på ett gott nytt år. Detsamma vill jag också önska mina nästan 23.000 besökare som tittat på nästan 40.000 sidor det gångna året. Väl mött igen under 2007!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

mammamia sa...

GOTT NYTT ÅR,på återseende!

Nicke Grozdanovski sa...

Gott Nytt År Tomas.. :-)