måndag 1 januari 2007

Bilder från deltat runt Alsterån


Alsterån rinner fram strax utanför Blomstermåla. Strax intill löper en ås vilket bidrar til att det är nära mellan djup skog och rinnande vatten.


Alsterån är reglerad och just nu verkar det vara fullt flås som gäller.


Hippo. Det finns många hästar i Blomstermåla. Den bördiga marken intill ån är perfekt för sommarbetet.


Jordbrukslandskap. Jag älskar att se ett småskaligt landskap som brukas.

Andra bloggar om: , , , ,

12 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Du verkar haft det en skön Nyårsdag :-) fina bilder som vanligt. God fortsättning Tomas

tomasrj sa...

Tack Nicke. Jag tog med kameran och gick en promenad. Det blev ett femtiotal exponeringar. God fortsättning till dig också!

Elisabet. sa...

Så där skulle jag vilja bo.
Om du hittar nån rar bonde som vill ha en fru som bara bloggar hela dagarna och inte är så värst intresserad av hushållsarbete, så hojta.

tomasrj sa...

Jag ska hojta!
;-)

Anonym sa...

Oj oj vilka bilder. Men saknar Ni inte snön. Det är ju vinter juuu..
*ler*
När jag tittar på dessa bilder, så tycker jag att det känns mer som vår. Märkligt med vädret just nu.


Hursomhelt, så har vi fått en hel del snö nu i dagarna, så snart kan man snöra på sig skidorna och ge sig ut på en långtur.

tomasrj sa...

Nicke: Jo, jag saknar snön, det blir mycket ljusare då. Samtidigt hörde jag häromdagen från min farmor att när hon gifte sig på Nyårsafton 1942 så var det barmark och några gäster hade cyklat till dem en dryg mil genom skogen från en annan gård. De bodde mitt ute i skogen.

Så det har nog förekommit milda vintrar tidigare. De där kalla krigsvintrarna är ju också beryktade, det bör ju ha varit 1940 och 1941 i så fall. Nån som är gammalnog att hålla koll på detta eller som vet det ändå?

Anonym sa...

Fina bilder Tomas. Jag tycker det är speciellt kul eftersom jag just nu bor där Alsterån börjar.

Såg du min bild på min blogg den 26/12 från den blanka sjön? Det är sjön Alstern och bilden är tagen 25 meter från dammluckorna vid sjöns utlopp till Alsterån. Där börjar ån.

Vi har jättehögt vattenstånd så jag förstår att det är fart på ån. I somras tappade man så mycket vatten att folk höromkring var förbannade. De ansåg att fisket förstördes genom det låga vattenståndet. Man skyllde på att kraftverksägare som ville ha vatten att köra sin elgeneratorer vilket gjorde att folket runt Alstern fick både kräft- och fisket förstört.

tomasrj sa...

Lasse: Tack Lasse. Visst minns jag den blanka sjön. Och jag minns att du kommenterade flödet i Alsterån i samband med en bild som jag publicerade tidigt i våras.

Var ligger sjön Alstern?

tomasrj sa...

Jinge: Tack, här finns gott om såna här betraktelser så det kommer säkert mer.

Anonym sa...

Instämmer med övriga. Väldigt trevliga bilder.

Anonym sa...

Tomas:

Alstern ligger strax öster om Lenhovda. Från Högsby är det ca 45 km till samhället Sävsjöström som ligger vid kanten av norra sidan av Alstern.

tomasrj sa...

Lasse: Tack, misstänkte att den låg där nånstans.

Jag googlade på Alstern men kom till nån sjö i Värmland och det kändes inte rätt att den skulle bilda en å som rann ut i Småland ;-)