onsdag 10 januari 2007

Reinfeldts återstartar informationsbyrån

Borgerliga Svenska Dagbladets politiske chefredaktör P J Anders Linder är djupt oroad över sin favoritregering som tänker återupprätta gamla socialdemokratiska traditioner där man kontrollerar sin befolkning.
Det är bedrövligt att en borgerlig regering ska göra vad s till sist ändå hade vett att låta bli.
P J Anders Linder
Linder har noterat att försvarsminister Mikael Odenberg (m) plockat fram det förslag som Tomas Bodström och Leni Björklund i den gamla regeringen till slut, efter att ha fått mycket kritik, lade åt sidan. Förslaget innebär att Försvarets Radioanstalt ska kunna lyssna av och läsa all datatrafik som går i kabel genom Sverige.

Jag vet inte vad det mest påminner om, gamla östeuropa, Kina eller Nordkorea? Eller svensk efterkrigstid då sossarna spionerade på sin befolkning i jakt på vänstersympatisörer?

Andra bloggar om: , , , , , , ,

4 kommentarer:

Birgitta Axelsson Edström sa...

Ser man på, ser man på.... Det "nya" arbetarpartiet liknar alltmer det gamla betonggrå. Samtidigt manifesterar sig den traditionella högerpolitiken i regeringsförslag efter regeringsförslag. Vad ska man kalla detta fenomen? Ett sällsynt fall av multipla personligheter? För hur brett som helst är det väl svårt för ett parti att vara?

Filmen "Evas tre ansikten" kommer vi ihåg mycket väl, i alla fall jag. Heter uppföljaren "Fredriks fyra ansikten"?
;-)

Patrik Renfors sa...

Fyra nyanser av brunt förklädda till arbetarparti. Men lupp på folket.

Anonym sa...

Nånting säger mig att du inte gjort lumpen, Thomas ;-)Nä, skämt åsido, det är ett idiotförslag. I en demokrati kan vi inte låta militärer, underställda regeringen direkt genom försvarsdepartementet, sköta avlyssningar och gripanden. Mitt förtroende för de högre generalerna är heller inte det bästa, tycker det verkar som om Tony Stigsson tyvärr inte är något särfall. Att t.o.m. SÄK går ut och protesterar och tycker att "förslaget kränker individens rättigheter" säger ju en hel del när det kommer från det hållet!

Bästa vore att ha en säkerhetsstyrka utan polisiära befogenheter som måste tillkalla polis så fort gripanden behöver göras, en civil statlig myndighet underställd Riksdagen.

mammamia sa...

Idag läste jag på text tv att svenska folket ställer sig positiva till MER övervakning :-(

George Orwells bok 1984 är nog snart verklighet..

Stoppa storebror!