måndag 1 januari 2007

Urbaniserade bilder från Blomstermåla


Järnvägen går parallellt med riksväg 34 genom hela samhället på åsens topp. Längs med industrierna finns flera riktigt vackra järnvägsviadukter.


Utanför Wastec sågade man häromåret ner ett träd som delvis blivit ett med stängslet. Naturen och människan i skön förening.


Det kan inte hjälpas. Jag är otroligt förtjust i järnvägar och en växel på ett gammalt stickspår går jag igång på.


Här slutar allmän väg, typ. Stickspår in till Bohmans gamla sågverk.


Här kan man vara trygg. Ingen risk att gå vilse, det finns alltid någon som hjälper dig ut.

Andra bloggar om: , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Wow, urbanisering i mindre skala. Fast numera går inte så många flyttlass till Blomstermåla, istället till Kalmar. Om någon generation har de säkert gått åt något större ställe...

Tomas Jonsson sa...

Det är spännande att det går så fort. För bara en eller två generationer sedan så bodde man på alla gårdarna. Och som du skriver, storstadsområdena dominerar allt mer. Det gillar jag inte!

Men Kalmar kanske klarar sig, just nu är utvecklingen där väldigt annorlunda mot för fem eller tio år sedan då det var dystrare.

Elisabet sa...

Hahaha ..., ja, det går nog undan då, om herr tjur ska vara en behjälplig .., jag förmodar att världsrekordet på 100 meter sitter löst ...

Tomas Jonsson sa...

Det brukar vara ungdjur och de står mest och glor om man går där. De brukar vara rätt hariga.

Anonym sa...

Tips: Ta och lägg upp bilderna på skyscrapercitys skandinavienforum, det behövs verkligen motvikt till alla storstadsbilderna.

http://www.skyscrapercity.com