lördag 24 februari 2007

Havslätts camping fryser


Minigolf i Havslätt. Nej, nu är det tomt och öde på minigolfbanan vid Havslätts camping. Det blåser ruskigt kalla ryssvindar rakt in i viken, en vind som tuggar sig igenom alla kläder och hotfullt skriker att här ska man inte vara på vintern. Ute vid horisonten höjer sig Blå Jungfrun ur ett oroligt Kalmarsund.


Mytomspunnen. Idag gör den skäl för namnet, Blå Jungfrun, granitön mitt i Kalmarsund varifrån häxorna sägs komma på skärtorsdagen. Hägringen får Jungfrun att sträcka på sig lite extra denna gråkalla ruskiga dag.


Glassbrygga. Idag är det ingen som lagt till här för att köpa glass och kanske spela lite minigolf vid Havslätts camping. Märkvärdigt att tänka sig att om fyra månader så finns här massor med turister i shorts och bikini och de saltstänkta vindarna är förföriskt ljumma.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

9 kommentarer:

Mästaren och Margarinet sa...

Vilka vackra bilder! Det är som om dtet börjar krypa i mig, att det är dags att flytta hem till Småland igen, detta land av små stora människor. Småland, kämparnas land. Småland, där allt måste vara ett helvete till en början och det krävs en smålänning för att räta upp det.

Vi hade segelbåten i Figeholm och varje gång man seglade ut i skärgården blev jag djupt rörd. Det var som om det spelades på alla mina sentimentala naturromantiska strängar gång efter gång.

En eloge till dig som tagit och lagt ut dessa bilder!

/Mästaren

Tomas Jonsson sa...

Tack, du är alltid välkommen tillbaka till Småland. Särskilt Figeholm är underbart vackert, så jag förstår att dina känslor svallar när du ser bilderna!

jinge sa...

Blå jungfrun, finns det några hus där? Typ fiskarkojor?

Tomas Jonsson sa...

Jinge: Jag tror bara att där finns vaktstugan, som bebos sommartid av öns vakter/guider som arbetar för Länsstyrelsen. Ön är ju naturreservat.

mammamia sa...

Brrr vad kallt..
Men vackra bilder,vinter är vackert!

Fast kallt,brrrr..
(ska värma mig med en kopp te)

Ola å sa...

Nu heter det ju bangolf och inte minigolf *skratt*
Snygga bilder...

Kerstin sa...

En fråga som inte alls har med bloggposten att göra , ursäkta mig för den:
Men jobbar du som lärare i Mönsterås?

Tomas Jonsson sa...

Mammamia: Vintern är vacker om det finns snö.

Ola: För mig kommer det alltid att heta "minigolf" ;-)

Kerstin: Ja, tillfälligt i en av kommunens landsortsskolor.

Kerstin sa...

Tomas:
Kul, för jag har bekanta som jobbar där :-)
Dessutom har jag gamla band med området, då jag en gång var "gift med Timmernabben" och vistades där många somrar.