torsdag 8 februari 2007

Studsmattan är en farlig folkrörelse


Det är farligare att skicka ut barnen på studsmattan, än att sätta dem på en cykel och låta dem vara ute i trafiken. Det berättar Svenska Dagbladet idag. Det kanske inte är så förvånande.

Bilden är hämtad
från Eniros Flygfoto och visar ett vanligt villakvarter där studsmattorna är hur vanliga som helst och trängs bland rhododendron och hibiscus och garage och bilar och pooler.

Om det nu är så att farorna med hoppandet kommer att bidra till att mattorna blir en fluga som snart försvinner från satelliternas linser så får vi hoppas att folklivsforskarna dokumenterat trenden ordentligt. Annars kommer aldrig framtidens människor att förstå dessa blå prickar.

Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

Richard sa...

Visst är det så, samtidigt så ligger ju ansvaret hos föräldrarna att se till att säkerheten hålls. Jag står just nu i valet och kvalet att köpa en men blir tveksam till det när man läser allt negativt om dessa. Det som gör att jag trots allt kanske väljer att köpa en är att jag kommer att sätta upp regler med påföljder om de inte följs och hårdaste påföljden blir att slänga studsmattan.

Tomas Jonsson sa...

Positivt är ändå att studsmattan stimulerar barnen till fysisk aktivitet! Jag tycker du ska köpa en studsmatta!