lördag 10 mars 2007

Vänsterpartiet samlade sig i Nybro


Årskonferens. På lördagen samlades Kalmar läns vänsterpartister i Nybro. Mötet valde Tomas Markljung till ny ordförande för distriktet. Precis som på den här bilden kommer han att vara i täten av oss.

Vad vi pratade om har jag sammanfattat i detta pressmeddelande från årskonferensen. Mötet tog också ett uttalande om privatiseringar. Uttalandet kan läsas här.


Alice Åström, förste vice partiordförande, gästade oss. Hon berättade att partiet centralt gemensamt mellan partistyrelsen och riksdagsgruppen valt att plocka ut fyra områden som man fokuserar på i arbetet under de närmaste åren.

Den ekonomiska politiken är särskilt aktuellt med tanke på vad den borgerliga regeringen nu pysslar med. Miljö och energi har varit våra frågor. Nu ska vi ta tillbaka dem! Välfärden och arbetsmarknaden kommer också att stå överst på vänsterpartiets dagordning.

Alice uttryckte också sin oro för att borgarna nu i början av mandatperioden genomför alla obekväma beslut som kommer att slå hårdast mot svaga grupper och försvaga fackföreningsrörelsen. Lagom inför valet 2010 när väljarna glömt det otrevliga så kommer borgarna att ha råd att genomföra reformer som gynnar vänsterns väljargrupper. Bästa sättet att skjuta denna taktik i sank är genom att visa på vad borgarnas politik faktiskt medfört för vanliga människor.


Nicke Grozdanovski från Emmaboda representerade sin lokalorganisation. På hans blogg kan ni se vad han plitade och plåtade från årskonferensen. På några av hans plåtar har även jag fastnat med vinröd tröja.


Landstingsrådet Johnny Petersson föredrog landstingsgruppens verksamhetsberättelse. Johnnys blogg har det inte hänt särskilt mycket på de senaste månaderna. Men jag fick signaler från honom som tyder på att han ändå kanske tänker ändra på detta.

Andra bloggar om: , , , , ,

5 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Det var en trevlig årskonferens i går. Jag tror att Tomas Markljung kommer leda distriktet på ett bra sätt. Dessutom Alice Åströms anförande var väldigt bra och gav oss positiva vibbar för framtiden. :-)

Anonym sa...

Jag skrattar alltid lika fnissigt var gång jag ser en man i helskägg

Tomas Jonsson sa...

Jag brukar skratta åt lösskägg, vi har alla våra små böjelser.

Nicke Grozdanovski sa...

Det är ju trevligt att man kan roa andra tycker jag :-)

Patrik Renfors sa...

Du skall icke häda och bära falsk skägg! Ojdå, nu kom min Kd-personlighetsklyvning igång igen. Skägg är bra, det har genom historien funnits många smarta killar med mycket skägg, se t.ex. på herr Marx. :)