måndag 16 april 2007

Det är synd om invånarna i Vetlanda

Förra veckan var det många som upprördes över Uppdrag gransknings reportage om "fallet Louise" som sändes i SVT på tisdagen. Det är ofattbart att en svensk kommun kan låta en ung flicka leva fem år under de förhållanden som Louise fick uppleva. Utan att kommunen ingriper trots återkommande signaler om att allt inte stod rätt till.

Att se socialchefen erkänna att man inte gjort något och borde ha agerat är sorgligt. Vad hjälper det flickan att nu få höra att "kommunen borde gjort något". Det bara förvärrar skadan. I princip säger de att "vi såg ju att du inte mådde bra men vi visste inte riktigt vad vi skulle göra..." Så hanterar man inte människor!

Det är inte heller förvånande
att socialchefen nu sjukskrivs. Jag skulle aldrig våga gå till jobbet om jag misskött mitt arbete på det sätt som han gjort.

Samtidigt är det fullständigt omöjligt att förstå hur det centerpartistiske kommunalrådet kan hävda att han fortfarande har fullt förtroende för socialchefen.

Om jag misskötte mitt jobb och sen helt öppet erkände att jag inte utfört mina arbetsuppgifter så hoppas jag inte att min chef skulle säga att han har förtroende för mig. Det vore helt galet. Men i Vetlanda så är det möjligt.

Jag tycker uppriktigt synd om Vetlandaborna som har en kommunledning med så dåligt omdöme!

Andra bloggar om: , , ,

6 kommentarer:

Mr M sa...

Hoppas att Vetlanda kommun begär sjukintyg från första dagen av Ola Götesson.
Var jag taskig nu?
Nja, det var ju han som började. För om det inte var medvetet det han gjorde eller inte gjorde så är han ju inkompetent och då skall han väl inte vara chef över en så viktig verksamhet?

Nicke Grozdanovski sa...

Man lider med den stackars flickan som har drabbats så hårt och har fått sitt liv mer eller mindre förstört. Det helvete hon genomgått ska ingen behöva genomlida.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Jag förstår inte hur man som ansvarig förvaltningschef inte förstår själv att ens ställning är omöjlig. Hur i all världen ska han kunna bli tagen på allvar på den positionen inom överskådlig tid? Det faller på sin egen orimlighet.

Och nej, såna här fall ska inte behöva hända i ett modernt välfärdssamhälle.

Anonym sa...

Ja, det är inte kul att bo i en sån kommun....

Och det där är inte det enda fallet..
Nej,jag tycker de ska avgå hela bunten inkl kommunalrådet.
Men sen kan ju invånarna också dra sitt strå till stacken när det är val..
Man behöver INTE rösta på C,kd,M eller fp,bara för att man ALLTID gjort det tidigare...

mammamia sa...

Det är jag som blev anonym!
Mammamia alltså!

Anonym sa...

Ja det är hemskt och helt obegripligt att ett kommunalråd även om han är centerpartist kan säga han har förtroende för Ola Götesson. Den andra för familje enheten begrep och gick i alla fall /Micke