lördag 7 april 2007

Moderaterna vill se fackmedlemmar tigga


Moderat retorik. Under hela valrörelsen kunde vi höra Reinfeldt och hans knektar rapa om och om igen att 1,5 miljoner människor står utanför arbetsmarknaden och saknar riktiga jobb.

Sveriges ekonomi befinner sig i en högkonjunktur och är extremt god. Men i stället för att satsa på investeringar som ger jobb, exempelvis nya järnvägar och upprustning av vägar, så väljer moderaterna att sänka skatten för höginkomsttagare.

Som grund för att lura människorna att stötta deras segregerande politik så har man en grafisk profil med en ordlista som är ... avslöjande.
Vår utgångspunkt är människors vardag. Det är den vardagen som vi kan förbättra. Och målet för de nya moderaternas politik är resultatet för människorna, inte sakfrågorna i sig.
Ur Moderaternas Grafiska profil pdf
Sedan valet har inte den moderata politik lett till några nya jobb. Tvärtom! Nu pusslar kommunerna med sina slantar för att kunna hjälpa alla dem som de privata företagen ratat. Och det sätter lokala moderatpolitiker i svåra knipor. Och den där tusenlappen visade sig vara en ren lögn!


Tiggarnas händer. Fackligt aktiva moderater (häpp!) visar vad som händer med moderat politik. Som symbol använder man en hand, men inte en knuten, utan en öppen hand som får tankarna att vandra iväg till allmosor. Det måste vara så att den öppna handen ska symbolisera hur arbetare måste stå och tigga för att få ekonomin att gå ihop!?

Fotnot: Bilderna i artikeln är hämtade från moderaternas grafiska profil som finns som pdf här. (Förmodligen författad av en snuskigt dyr konsult.)

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: