tisdag 1 maj 2007

Första maj i Hultsfred


Det var ett gemensamt firande av Första maj som gick av stapeln i Hultsfred. Sedan 1997 har LO-facken, socialdemokraterna och vänsterpartiet traskat tillsammans i Hultsfred.

Jag kan se en vinst
med att fira gemensamt. Framför allt så måste hela arbetarrörelsen gå fram i gemensam front för att peka på orättvisor och förtryck.


Sida vid sida. Hultsfreds kommunalråd Bo Bergman verkar dock ha fått hjärnsläpp, när han häromdagen kom på att Lars Ohly har kallat sig kommunist. Plötsligt ville inte Bergman vara med längre. Den som i stället representarade socialdemokraterna i talarstolen i Hultsfred idag, var inte nådig i sin vilja att påtala att i Hultsfred går hela arbetarrörelsen sida vid sida.

Socialdemokraterna hördes ventilera sitt missnöje med svikaren. Och även Lars Ohly fick svara på frågor om vad han tyckte om Bo Bergmans utspel.


Massmedia var naturligtvis på plats och dokumenterade. Nånstans mellan 300 och 400 personer samlades i centrala Hultsfred för att höra appellerna.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

3 kommentarer:

mammamia sa...

Jag hörde Bergman på smålandsnytt nyss...
Jag tycker att han beter sig så barnsligt åt...

Tomas Jonsson sa...

När sossarna hälsade Lasse välkommen upp i talarstolen så gjorde de det genom att uppmana publiken att applådera "så det hörs till Kalmar" (där Bo Bergman var...).

mammamia sa...

Hi hi,det var bra!