tisdag 1 maj 2007

Lars Ohly talade på första maj i Hultsfred


Lars Ohly besökte på tisdagen Hultsfred för att tala på Första maj. Ett sånt här år med borgerlig regering så är det knappast svårt att hitta uppslag. Det hade inte heller Lasse.
Moderaterna har insett att det inte finns någon möjlighet att vinna val eller sympatier på högerpolitik, alltså måste man låtsas vara något annat.
Lars Ohly om borgarnas valseger i sitt förstamaj-tal
Lasse var på ett strålande humör. I sitt tal berörde han utförsäljningen av statliga företag, en utbildningspolitik som gör det svårt för arbetslösa att plugga. Han talade om hur orättvisorna breder ut sig när regeringen attackerar facket.

Några godbitar ut dagens tal:
  • Det ska löna sig att vara rik enligt det nya arbetarpartiet. Regeringen vill använda skattepengar så att de rika hålls på gott humör.

  • Det är ironiskt att en regering som valdes efter en valkampanj som i stor utsträckning handlade om att bekämpa utanförskap och bidragsberoende nu är beredd att införa ett nytt bidrag som betalar människor för att inte arbeta. "Bidrag för vård av frisk man i hemmet" skulle det kunna kallas.

  • Det är ett politiskt val att låta bli att förbättra hemtjänsten för alla gamla som behöver och i stället skänka pengar till Djursholmsfamiljer som anställer en barnflicka. Det är ett politiskt val att avstå från nyanställningar inom sjukvård, skola, förskola, äldreomsorg och kultur och i stället ta bort förmögenhetsskatten. Det är en prioritering som högern väljer att göra.


SVT24 sände direkt från Hultsfred. Talet i sin helhel finns på vänsterpartiets hemsida. SVT har summerat Lasses tal.

Lars Ohly är en duktig retoriker som talar klartext
. Därför gick hans tal hem bland både LO:s medlemmar, socialdemokraterna och naturligtvis hos vänsterpartisterna.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

10 kommentarer:

Anonym sa...

Själv lyssnade jag på Alice i Vetlanda!

tomasrj sa...

Alice är bra, jag har alltid gillat henne!

Patrik Renfors sa...

Kul att de förlöpte bra till, trots negativ nyhetsrapportering om S-avhoppet. Min hemkommun har också gjort ett liknande upplägg. Vi hade gemensamt tåg och torgmöte ihop med LO + s + v +ssu + Ung vänster.
Det var bar i Hultsfred, Pajala och Oxelösund vi har gjort på detta sätt.
Vi gjorde det för att det är viktigt att ha styrkan från LO i ryggen. Vi måste pressa tillbaka den cyniska borgaralliansen med hela arbetarrörelsens opinionskraft.

Anonym sa...

Ja,hon är bra..Jag röstade ju på henne ;-)

Anonym sa...

Men jag hade gärnat lyssnat på Lasse,jag gillar honom åxå!

Unknown sa...

Tyvärr var jag för trött för att gå i
tåget i sthlm idag!
Var ute och Nattvandrade natten före.
Letat på fler söksidor efter V
och 1 Maj.
Finner inte mycket!!!

Nicke Grozdanovski sa...

Lars är en duktig talare som verkligen fångar publiken. Han är en värdig partiledare för vårat parti.

Nicke Grozdanovski sa...

Vill också säga att det var inte mycke som media rapporterade från Vänsterns 1 maj firande. Det gör mig lite frustrerad faktiskt.

Elisabet. sa...

... men han tycks i alla fall ha det gott ställt herr Ohly ., visst har han blitt lite fryntlig ..-))

hälsar en annan fryntlig madame.

tomasrj sa...

Elisabet: Du har nog rätt. Han slutade röka efter valet i höstas. Jag frågade honom aldrig, men såg honom inte röka nåt i tisdags så han klarar det säkert!