onsdag 29 augusti 2007

Mot myten om jämlikhet för fattig och rik


Vill bara ge ifrån mig ett litet livstecken. För er som inte märkt det påminner jag om att det är något konstigt med friheten. När du och jag kräver den så finns den inte för oss.

Så medan den borgerliga regeringen ökar klassklyftorna får vi inte glömma att klasskampen fortsätter - men det hänger på oss själva. Vi får inte låta utsugarna i den borgerliga alliansen stå oemotsagda.

Håll fanan högt. Det är dags att vi rustar oss för vår historiska uppgift. Revolution kamrat!

Andra bloggar om: , , , ,

12 kommentarer:

Erik sa...

Vill du verkligen göra revolution?

Mange sa...

Är du AFA?

mammamia sa...

Skönt att höra att du finns därute i cyberspace :-)


Revolution? JA tack!
Måste man vara AFA bara för att man tycker att det behövs lite revolution i det här sjuka landet?

själv är jag enhetare i min politiska hemvist...

Figge Holm sa...

Måste rekommendera Peter Birros verk som visas nu i september på svt.
Upp till kamp!

Tomas Jonsson sa...

Kul med ett livstecken från Figge Holm. Jag har kikat på svt.se där man kan få lite försmak av Peter Birros serie Upp till kamp. Ska vika måndagskvällarna för detta!

Erik sa...

Tyvätt gav du inget svar på om du verkligen vill göra revolution, Tomas? Det verkar onekligen så när du skriver "revolution kamrat".

Är det svenska staten du vill störta i revolutionen? Eller hur vil du att den ska gå till?

Tomas Jonsson sa...

Erik: Här har jag algt ner en massa arbete på att författa en text med subjekt och predikat och ett och annat ackusativobjekt som går ut på att stimulera läsarnas tänkande. Jag har pekat på bekymret att den borgerliga alliansen i valrörelsen gick ut med att man var det nya arbetarpartiet och att sossarna inte längre behövdes.

Så fort valsegern var i hamn så lägger man om kursen och kör med borgelig gammal tjuvarpolitik som stjäl från fattiga och delar ut profiten till överklassen.

Är det då märkligt om man tvivlar på det valsystem vi har? Är det då konstigt om man funderar över om det inte borde finnas någon konsekvens för dem som använder falsk marknadsföring?

Jag är verkligen nyfiken på att höra vad du tycker om detta!

Björn Björnson sa...

Jag antar att en hel del människor bland vänsterpartiets och socialdemokraternas väljare går omkring med ett fruktansvärt dåligt samvete för att de plötsligt blivit överklass genom alliansens skattepolitik (inkluderat mattelärare). Om nu dessa pengar är blodspengar så förslår jag att vänsterpartister och socialdemokrater samlar ihop dessa pengar i en fond för transferering till de fattiga, vilka fortfarande finns i detta samhälle efter 60-70 år av socialistiskt styre.

Tomas Jonsson sa...

Björn: Jag kan trösta dig med att du har fel. Som lärare har jag hittills i mitt liv aldrig nåt upp till svenskarnas medellön som ligger på 23000 kr/månad.

Vänsterpartiet och socialdemokraternas stora väljargrupper finns bland offentligt anställda med löner långt under 20000 kr/månad - många av dem arbetar på vikariat eftersom kommuner och landsting alltid lider under sparkrav och inte kan tillsvidareanställa. Är det överklass?

Kapitalet har hotat flytta utomlands om inte skattetrycket lättar och som en följd av skattesänkningar så kommer sparkraven inom offentlig sektor.

Så det där med 60-70 år av socialistiskt styre håller jag inte med om. Det var socialistiskt styre fram till 1970-talet då det internationella storkapitalet tog över. Fram till dess var det tryggt att vara statligt anställd. Det var en förmån.

Så det är nog dags att du vaknar upp ur dina illusioner. Du har missat trettio års utveckling mot ett samhälle styrt av profitjakt. Klasskampen är fortfarande levande!

Anonym sa...

Vi får väl se, i Kina och Indien som håller på att gå igenom en rekordsnabb fas av kapitalisering (från bondesamhällen till industrisamhällen) sker det massor av protester, år 2003 skedde 58000 fall av oroligheter i Kina:

http://www.atimes.com/atimes/China/FK16Ad01.html


Det gäller bara att hitta nya metoder att samarbeta, men det är egentligen inget nytt. Precis som kapitalet drivit igenom globaliseringen finns även möjligheterna för arbetarna att gå samman globalt.

Ola sa...

Det är kanske dags att snöra på sina gamla kängor och gå ut och slåss för friheten igen... och sluta diskutera Aftonbladets löpsedel...
AFA mmm det väcker gamla fina minnen!

Anonym sa...

klotter är inget annat än en belastning för samhället och skattebetalarna, ge inte kriminella publicitet som snor pengar från barn och gamla i samhället