söndag 7 oktober 2007

Högern fortsätter slå på befolkningen


En lång intensiv vecka är till ända. En del av veckans tidningar har blivit liggande och det är först nu som jag får ögonen på en annonsbilaga från "Den Nya Välfärden" som följer med Svenska Dagbladet den 4:e oktober.

"Sänk arbetsgivaravgiften - för alla"
lyder en rubrik. En annan rubrik lyder "Vad vet vi om arbetsrätten?". I en tredje artikel kan man läsa att "kommuner bryter mot lagen om offentlig upphandling".

Hela tidningen är en attack
mot det offentliga och demokratiska. I stället prisas kapitalismen som styrs av de som har fetast plånbok.

På ledarplats på Svenska Dagbladet 3 oktober kommenterar Maria Abrahamsson Ekots reportage där åtta av sexton uppringda pigtjänstföretag gärna hjälper till med att skriva fuskkvitton som ger rätt till felaktigt avdrag för hushållsnära tjänster.

"Ser hellre fusk än fördelar med fler i arbete" lyder rubriken på sticket. Detta trots att Ekots reportage visar att hälften av de tillfrågade företagen fuskar.

Ekot berör inte på något sätt att det bildats tusen nya företag inom pigtjänst-branschen. Men Svenska Dagbladets ledarredaktion är livrädda för att det privata näringslivet granskas och fusket upptäcks. Det är ungefär samma politik som tillämpas i Nordkorea där kritiken tystas ned!

Svenska Dagbladets ledarsida skriver däremot gärna om den lilla andel av befolkningen som fuskar med sjukpenning och a-kassa. Då "ser man hellre fusk än fördelar med" ett generöst välfärdssystem som fångar upp och hjälper dem som slitits ut av storkapitalet eller som helt enkelt sparkats av profittörstande företagare som inte är nöjda.

Jag klarar inte att stillatigande se
hur högern med hjälp av sina stulna pengar fortsätter att slå på befolkningen. Håll fanan högt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Fan vad förbannad jag blev när jag läste följande nyheten... Den borgeliga staten, och med detta räknar jag även in "vänsterpartierna" socialaristokraterna och MP som i allra högsta grad varit med om att skapa dagens samhälle röstar MOT att informationen från tsunamibanden skall släppas fria de närmaste 70 åren trots att (de maktlösa men ändock tidigare väldigt respekterade) remissinstanserna JK och Lagrådet sagt klart och tydligt nej till hemligstämpling. Det här är ett betydligt hårdare slag mot yttrandefriheten och offentlighetsprincipen i Sverige än Mohammedbilds- och rondellhundsdebatten någonsin varit. Vem fan kan jag nu se representera mig om de skall hålla information hemlig de närmaste sjuttio åren? Vilket förtroende ger det mig om de inte kan berätta nu vad de gjorde? Det här är ett historiskt beslut i svensk historia och vi går i en alltmer negativ samhällsutveckling... jag hoppas vid Gud att vi tillsammans kommer se till att det exploderar, för inom det nuvarande systemet ser jag ingen lösning såvida vi inte allesammans står utanför Riksdag och Rosenbad och trycker på.


http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=703207

Politikerna jobbar själva mot sin egna undergång, frågan är om det kommer ske oblodiga förändringar till följd av hot om en exploderande situation som när allmän rösträtt infördes i Sverige ca 1920 och som när Berlinmuren rämnade 1989 eller om det blir som i Ryssland 1917? Framtiden får utvisa...