torsdag 10 januari 2008

Samer nobbas när kungen ska smörjas

Okej, jag vet, det här är billigt. Alla vet att det är skillnad på kungligheter och vanligt folk. Men jag kan ändå inte få ur min skalle ett reportage i SVT:s samiska nyhetsprogram Oddaset häromkvällen.

Kungen är trångbodd i naturreservatet på fjällen och vill bygga tre stugor till sina tre barn. Samtidigt tvingas en samisk kvinna att riva sin stuga eftersom staten tagit tillbaka den mark där hennes farfar byggde en stuga ungefär samtidigt som kungens farfar byggde sin stuga.

Det här fjäsket för kungligheter är en skam som återkommande får mig att vomera Exempel 1, Exempel 2. Hur många dagar om året tillbringar kungen i stugan? Varför kan han inte sätta upp ett tält vid de tillfällen då det blir trångt?

Kungen är Sveriges största bidragstagare. Det är dags att bryta utanförskapet genom att avsätta honom och skicka honom till Arbetsförmedlingen i stället för till fjällen.

Andra bloggar om: , , , , , ,

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Instämmer till fullo! Kungen kunde ju då verkligen göra allvar av sitt miljöengagemang och leva lite mer miljövänligt, det han rekommenderar oss andra alltså.

Björn Nilsson sa...

Han kunde väl fixa till några fina lappjordkåtor i klassisk stil, med byggmaterial från platsen. Det vore ekologiskt och bra, och dessutom smälter de bra in i miljön. För kungligheterna ska väl inte leva lyxliv när de är ute i "vildmarken"?