tisdag 12 februari 2008

USA är värsta terroristen


Vem är det egentligen som är skurken? Den ene har suttit fängslad i många år utan rättegång. Under fängelsetiden har han utsatts för tortyrliknande förhör. Skendränkning och höga ljudnivåer. Metoder som fördöms av FN.

Nu ska det bli rättegång
och enligt FN:s stadgar så får man inte använda bevis som tagits fram under tortyrliknande förhör. Gissa vem som kommer att strunta i det?

Gissa också om han kommer att dömas till döden - ett straff som fördöms av de flesta demokratiska stater men som fortfarande tillämpas i USA.

Och varför envisas man med att publicera och sprida bilder där människor ser nyvakna ut, är klädda i pyjamasliknande illasittande tröjor, är okammade och orakade?

USA är ett ruttet land som drar fram med vapen och försöker erövra världen. Med blod på händerna torterar man sina fångar under en falsk demokratiflagga innan fångarna mördas.

Andra bloggar om: , , , , ,

3 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Det blir säkert en juste rättegång, fångarna har ju erkänt under tortyr och såna erkännanden kan man givetvis inte bortse ifrån.
Själv undrar jag var gränsen för civilisation ska dras i amerikas fall.

Fast redan Napoleon på sin tid ansåg att tortyr var en helt förkastligt som förhörsmetod. Det man fick fram var ju inte med sanningen överensstämmande, och såna uppgifter tenderar att kunna göra mer skada än nytta.

Tomas Jonsson sa...

Lasse: USA är inte intresserade av sanningen. USA är inte intresserade av att städa framför sin egen dörr. USA vill leva i en lycklig drömvärld - en lögnvärld.

Thoralf A sa...

Tomas J, har du besökt USA någon gång?