lördag 1 mars 2008

Brottsliga amerikaner bakom lås och bom


Tidningarna berättar att nu sitter en av hundra amerikaner i fängelse. (DN, SvD)

Antalet fångar ökar stadigt och nu är USA etta på listan över flest antal interner i fängelse - både sett till totala antalet och till antalet/folkmängd.

Har amerikaner det i generna? Bland de som emigrerade till det stora nya landet i väst fanns ett överskott av människor som inte kunde foga sig i Europa; själssvaga, egocentriska och tokiga. De som inte kunde rätta sig efter Jantelagen. Under några hundra år har de nu förädlad generna och alla korsningar har inte riktigt blivit bra...
– Trots de stora summor som läggs ut på fängelser idag så syns ingen motsvarande märkbar eller övertygande samhällsvinst, sade Adam Gelb, som ansvarade för studien.

– Vi kan inte fortsätta så här och bara bygga fler häkten och fängelser, sade Tom Campbell, som är direktör för Louisvillefängelset.
Kanske kan studien hjälpa amerikanerna att komma till insikten att en aggressiv lagstiftning som inte ger en andra chans eller intresserar sig för orsaken inte fungerar.

Fortsätter amerikanska domstolar att fängsla
människor i ökande takt så kommer det inte dröja länge innan alla amerikaner sitter bakom lås och bom. Fördelen med det må i så fall vara att de inte kan dra jorden runt på korståg och kriga och döda...

Andra bloggar om: , , ,

7 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Jag bloggade om det där för något år sedan så därför ska jag inte kommentera saken mer nu. Men jag bara undrar vad det är för bild i bakgrunden? Easy rider?

Tomas Jonsson sa...

Jag skrev om det sommaren 2002 när USA satte den två miljonte amerikanen i fängelse. Sedan dess har det alltså blivit 300.000 till.

Jepp. Dennis Hopper och Peter Fonda som rusar fram. En härlig film!

Anonym sa...

Citat ur texten

Fortsätter amerikanska domstolar att fängsla människor i ökande takt så kommer det inte dröja länge innan alla amerikaner sitter bakom lås och bom. Fördelen med det må i så fall vara att de inte kan dra jorden runt på korståg och kriga och döda...


Är inte det hets mot folkgrupp. I detta fall Americaner.

Tomas Jonsson sa...

Hur många människor har fallit offer för amerikansk krigföring och "terrorbekämpning" senaste åren?

Om alla amerikaner skulle sitta i fängelse så kan inte detta dödande fortsätta.

Det är logik och inte hets!

mammamia sa...

Jag tycker att det var bra det där sista...
Om alla amerikaner satt bakom lås och bom så skulle det vara så lugnt..

Och tänk vad mycket mindre skitprogram på tv:-)

Lasse Strömberg sa...

mammamia:

"Och tänk vad mycket mindre skitprogram på tv"

Jamen, det har du ju alldels rätt i. Fram för fler fängelser i USA!

Anonym sa...

Inte så troligt att det kommer hända i Sverige, inbte i Skåne i alla fall. Malmöpolisen har gått ut för att maska och "konsumentupplysa" fortkörare m.fl. svenssonkriminella. Detta i protest mot en polisledning som i deras tycke struntar i vad de som arbetar på fältet tycker och tänker. Har hört att det mullras inom Kalmarpolisens led med, får se vad som händer.

http://sydsvenskan.se/skane/article306491.ece