fredag 4 april 2008

Nu har våren tagit fart på allvar i Småland


Blåsippa, vitsippa och vårlök. Efter en natt med frost och en dag med riktigt vårvärme så satte naturen av i en explosion. Blåsipporna har funnits ett tag. Vårlöken har smugit lite under nån vecka. Vitsipporna verkar ha varit beredda.


Svalört. Jag letade verkligen efter en plats där det fanns både svalört och vårlök tillsammans med blåsippor och vitsippor. Men jag gick bet. Så svalörten får trona på en egen bild i kanten mot en stor åkerlapp.


Lungört. Plötsligt inne i lövskogen dyker ett bestånd lungört upp.


Solnedgång i allé. Ännu har inte löven slagit ut. Det tar nog ytterligare några veckor. Men man kan ana på en del tidiga träd att det inte är långt borta.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

7 kommentarer:

Elisabet. sa...

Oj, vad du är bevandrad i blommornas värld! Sånt impar på mig ..-)

Anonym sa...

Japp, i förrgår kom sädesärlan, idag såg jag att vitsipporna börjat blomma och blåsipporna har blommat flera veckor. Igår såg jag att gullvivorna började skjuta upp sina först små blad och snödropparna har blommat ut.

Men så bor jag ju inte såå långt från Smålandsgränsen, fast på andra sidan din del av det lilla (små) landet :-)

Anonym sa...

Kum att våren kommit till Småland, det passar mig bra som kommer dit om två veckor.
Dock tycker jag vi sett färdigt på dina blommor nu, även fast de är fina. Nu väntar vi på litet kloka tankar om annat ditt och datt.
Har du fått skrivkramp? Datorn pajat, eller...?

tomasrj sa...

Ingetdera Lasse. Det finns massor med uppslag som man skulle kunna skriva om, men jag är skit slut när jag kommer hem på kvällarna och saknar inspiration helt enkelt.

Anonym sa...

Lasse:
Tomas ä lärare vet du väl! De sliter som djur.

Jag känner djupt med dig Tomas, jag minns hur det var.

tomasrj sa...

Kerstin: Tack för stöttning.

PS: "Känner djupt med dig" låter som om det vore nån sjukdom
;-)

Anonym sa...

Ma kan väl känna djupt med människor som sliter hårt - eller? Det har i alla fall jag fått för mig, så därför gör jag det :-).