torsdag 19 juni 2008

Syndabocken är utsedd


"Bland ett gäng idioter blir den dumme snillrik" är ett favoritcitat som jag brukar använda ibland - särskilt när man har med reptilhjärnor att göra.

Media förnekar sig inte. Först skruvar de upp stämningen och förväntan på att Sverige ska dundra fram och göra stordåd i Karl II:s stil på fotbollsplanen. Allt medan stora delar av folket, vist av minnen från tidigare turneringar, inser att Sverige kommer att spela sina tre gruppspelsmatcher innan de får åka hem.

De självgoda fotbolls-experterna har dock inte kopparna i skåpet, utan är så inrökta på sina profetior om Sveriges förträfflighet att de inte förstår hur det som nu hänt kunde hända; att Sverige är utslaget.

Syndabocken är utedd. De som var för usla på att hantera en fotboll och läsa av spelet, men som däremot var duktiga på att snacka skit, kunde ju alltid bli fotbollskommentatorer. Nu reser sig de misslyckade som en man och kräver förbundskaptenens avgång - det är patetiskt. Tänk fall sanningen är att Sverige inte kan bli bättre?

Aftonbladet
Expressen
Svenska Dagbladet
Dagens Nyheter

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

S o F sa...

Suck! och åter Suck!

Instämmer till 100%. Likadant varenda stor turnering.

Men som du och förhoppningsvis många fler, så dras jag inte längre med i dessa uppskruvade förväntningar längre. Utan är i stället balanserad och cool ;) = realist.

Kan Sverige bli bättre än så här? Marginellt, tror jag.

Tillönskar en Fin Midsommar-helg!

Tomas Jonsson sa...

Tack för kommentar. Trevlig midsommar til dig också!