fredag 25 juli 2008

Lite namedroping apropå en aktuell dom


Talula Does The Hula From Hawaii är en nioårig flicka på Nya Zeeland som är missnöjd med sitt namn. Hon har inte vågat berätta sitt namn i skolan, utan går där under ett alias. Och det kan man ju ha förståelse för.

Nu har en domstol gett flickan rätt att byta namn. En familjerättsdomare har också gått igenom några namn på Nya Zeeland som skapat problem och som domaren helst vill byta.

Bland annat tvillingarna Fish och Chips, där man kan fundera hur föräldrarna tänkte. Liksom hur föräldrarna tänkte som döpte sin son till Stallion (alltså hingsten). Eller de som döpte sin dotter till Sex Fruit. Eller de som döpte sonen till Fat Boy.

Tvillingbarnen Benson och Hedges (döpta efter cigarettmärket Benson & Hedges) får däremot godkänt av domaren.

När man läser sidorna med nyfödda i färg i tidningen här hemmavid så har jag noterat att det blir allt vanligare att barnen får namn efter olika rockartister. Liam och Ozzy verkar populära. Liam gick från 21:a till 13:e plats på nyfödda-listan förra året. I år stiger det nog högre. William var vanligast förra året.

Och så kanske någon undrar över bilden som jag valt till denna artikel. Jo, det är sångaren James Dean Bradfield från bandet Manic Street Preachers som jag fångade på bild i Hultsfred förra året. De slog igenom i början av 1990-talet. Sångarens pappa var ett stort fan av James Dean och döpte sin son efter filmstjärnan.

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: