tisdag 15 juli 2008

Nynäshamn girigare än Lars Ramqvist


Det här är egentligen förbaskat roligt. Girigbuken och förre Ericsson-vd:n Lars Ramqvist sålde ett hus med strandtomt till Nynäshamns kommun för 15,5 miljoner kronor.

Nynäshamns kommun planerade att bygga en gång- och cykelväg längs vattnet. Men kommunen ändrade sig och sålde tomten till ett norskt företag som ska bygga bostadsrätter. Kommunen fick då 24 miljoner kronor för marken.

Nu är Lars Ramqvist jättearg och tycker att kommunen lurat honom eftersom han hade kunnat få mycket bättre betalt för tomten. Så han har stämt kommunen på 8,5 miljoner kronor.

Kommunen försvarar sig med att marken inte var värderad högre och att det inte fanns någon annan som ville betala mer än kommunen . Marken var ju detaljplanerad för en gång- och cykelväg. Nu är den detaljplanerad för bostäder ;-)

Mycket vill ha mer. Samhällsparasiten är tydligen inte nöjd med att kunna frottera sig med gravlax samtidigt som han badar i champagne. Han vill ha mer.

När en socialdemokratisk kommun grundlurar en storkapitalist är det vansinnigt roligt, synd dock att det blir bostadsrätter på platsen.

Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: