lördag 5 juli 2008

Radiotips: Heliga familjen


Radions P1 har bunkrat upp med flera bra sommarserier i år. En av höjdpunkterna är Heliga familjen. Jag har just hört andra avsnittet.

I dagens avsnitt ringde den kvinnliga reportern till kommunen och ville boka en partnerskapsceremoni. Men när tjänstemannen frågade efter partnern och fick höra ett mansnamn så blev det problem. Parnerskap är till för samkönade. Är det en man och en kvinna så gäller äktenskap. Reportern försökte med argumenten att äktenskap statistiskt ger kvinnan lägre lön, men tjänstemannen var obeveklig. Det var bättre än Hassan...

Gudrun Schyman medverkade också i dagens program, och det var då jag verkligen kände hur jag saknar henne i mediabruset. Lyssna på programmen i efterhand via Heliga familjens hemsida.

Ett annat radiotips är Bruket, om klasskillnader på 2000-talet.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

3 kommentarer:

Fredrik sa...

8 (?) radikalfeministiska program i SR som på ett ensidigt sätt visar sitt hat mot den heterosexuella kärnfamiljen. Men vad är alternativet? Tex HBT-partnerskap har väl en större grad av upplösande (skilsmässa)?

Tomas Jonsson sa...

Fredrik: "SR som på ett ensidigt sätt visar sitt hat mot den heterosexuella kärnfamiljen." Du missade visst dagens program som handlade just om att inte lura sig till att försöka leva i ett olyckligt och kvävande förhållande utan våga bryta upp.

Anonym sa...

Underbart program! Håller med om att försöket att ingå partnerskap var jätteroligt. Verkligen sällsynt med så välgjorda program. Det har allt: intervjuer med forskare, familjedokusåpa, respektfulla intervjuer, radioteater... Jag och min sambo lyssnar varje fredag och har sedan intressanta samtal om vad vi tänker och känner kring det vi hört. Det ni Fredrik och Filippa: det är riktigt fredagsmys!