tisdag 5 augusti 2008

Aktieägarnas girighet dödar vidare


Under sommaren har vi hört hur allt fler dör i olyckor på jobbet. Igår var det dags igen. I grannkommunen Nybro. Men ändå blir det bara en liten, liten notis från TT längst ner i ett hörn i lokaltidningen Nyheterna. I systereditionen Östran är det dock en artikel.

Regeringen har lagt ner Arbetslivsinstitutet och bantar Arbetsmiljöverket och aktieägarnas vinstkrav driver upp hastigheten. Kapitalismen blir girigare och på deras samvete ryms allt fler döda.

Andra bloggar om: , , , , , ,

4 kommentarer:

Kerstin sa...

Jo, jag har ju alltid hävdat att för den ekonomiska eliten är vi vanliga dödlliga inte mer värda än kreatur.

Jag minns fortfarande när VD:n för bolaget som ägde Estonia gick ut och försäkrade aktieägarna att det fanns försäkringar som täckte allt, så de behövde inte vara oroliga - det första han gjorde efter olyckan.
Jag hörde honom och satte kaffet i halsen.

Nu, på gamla dar och sedan eliterna gjort sin baklängesrevolutio, har jag för första gången i mitt liv börjat känna ett riktigt klasshat till överklassen. Det gjorde jag inte ens på det vänstervridna 70-talet. Men idag är proportionerna, vad gäller ekonomiska tillgångar och makt, så förvridna att man knappast kan annat än hata den grupp människor som driver samhället i den här riktningen.

Tomas Jonsson sa...

Kerstin: De tillvridna proportionerna bidrar till att minska demokratin. Makten är tillgångarna och även medierna och styr över vilken information som ska nå medborgarna. Därför är det inte konstigt att vi har en borgerlig regering.

Med en FRA-lag och ett rättssamhälle inspirerat av USA och deras terroristlagstiftning så ska det nog också gå att tysta den opposition som finns.

På så vis får aktieägarna ännu mera pengar medan arbetarna arbetar ihjäl sig för lite brödpengar.

Kerstin sa...

Såvida inte kreaturen svälter ihjäl i arbetslöshet och som viktiga varnande exempel :-(

Tomas Jonsson sa...

Kerstin: Det enda vi kan vara säkra på är att vi kommer att dö...