onsdag 3 september 2008

Gudibrallan om sossarnas kompromiss


Vart tog idealet vägen som en gång du sa
Vi skulle alla vara lika idag
Du skulle föra proletariatets kamp
Nu sitter du där som kommunalpamp
"Fy på dig sosse vad det luktar skit!" Gudibrallan är mer aktuella än nånsin. Det kan inte vara lätt att vara sosse och ständigt behöva kompromissa med idealen.

Andra bloggar om: , , , , , , , gärdesfesterna, och Alliansfritt Sverige.

4 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Hepp, den var hård Tomas. Men det är kul att se bilder från trakten där jag är uppvuxen. Jag bodde i kanten på Gärdet och såg festerna från min balkong.

Tomas Jonsson sa...

Lasse: Det var sossar vid makten som drivit avregleringar, pensionsreformen, flyktingpolitiken, EU:s makt över arbetstrygghet. Sjuka och arbetslösas trygghet och möjligheter började nedmonteras på sossarnas tid och sedan har borgarna så att säga kommit till dukat bord där de kunnat plocka bort resterna av välfärdssystemet.

Och inför valet kan vi vara säkra på att sossarna kryper ut lite på vänsterkanten för att plocka vänsterröster. Sedan när de åter är i regering så fortsätter de att svika idealen.

Gärdesfesterna hade jag velat vara med på. Det börjar bli dags för nya gärdesfester i protest mot kommersialiseringen.

Björn Nilsson sa...

Som politiskt alternativ är väl SAP så dött att knappt ens de organismer som livnär sig på lik tycker att det är så kul att rumstera där längre. Nu verkar de mest bara slå dank i väntan på nästa val som de tror att de skall vinna - men det kan ju bli ett otrevligt uppvaknande om Sahlin & Co fortsätter att sköta sig lika "bra" som hittills.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Det där tycker jag var kul! :-) Ibland blir det så tydligt att makten berusar. Tack Tomas!