fredag 19 september 2008

Nya bilder från naturen


Gulsporre. Precis intill strandkanten hittade jag den här blomman.


På en fuktig och skuggig äng fångade jag den här okända blomflocken med ett litet nät och tillhörande spindel. Liksom förra bilden är det fotat med 300 mm-objektiv och största möjliga bländare med det här objektivet 4,9.


Borgholms slottsruin och Solliden. Hade ju helst velat ha nåt annat i mitten, kanske en älg, men i brist på annat så fick det bli en gran. Till vänster syns slottsruinens siluett över Öland på andra sidan Kalmarsund. Den vita pricken till höger är Solliden. Bilden blir större om du klickar på den.

- - - - -
För övrigt genomförs den stora demonstrationen "en annan värld är möjlig" för social rättvisa i Malmö i morgon lördag. Lasse skriver om orakel som inte kan spå. Rött hjärta skriver om den folkpartistiska bubblan som sprack.

När en rektor för många år sedan ville införa skolk i betyget så tog elevrådsordföranden på rektorns skola till storsläggan och hotade med elevstrejk. Rektorn drog tillbaka sin idé. Idag har elevrådsordföranden blivit skolminister och har plockat upp rektorns förslag...

Andra bloggar om: , , , ,

5 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Snygga blombilder Tomas, snyggare än de tidigare.

Lösningen på förgundsproblemet är att alltid ha en älg med sig, vilket kan vara litet vanskligt så här i älgjaktstider.

Det var ju lustigt med skolministern, men det visar att han borde träna upp sitt minne rätt rejält. Var har du förresten fått den historien ifrån? Det är ju en höjdargrej, om den är sann. Sälj in den till Aftonbladet!

Tomas Jonsson sa...

Lasse. Tack.

Skolministerns historia från 1979 noterades på Östrans ledarsida. Den är också publicerad i Expressens Linköpingsbilaga. Hittade den på fler platser när jag sökte på björklund+rektor+skolk+betyg+
elevrådsordförande.

Björklund själv kommenterar där att han även var mot betyg på den tiden och att det inte är nåt han är stolt över.

Björn Nilsson sa...

Mysiga blom- och spindelbilder. Kompositionen med gran har jag dock svårare för. Var finns fokus i bilden egentligen? Vad skall man titta på? Granen är för nära och suddig, å andra sidan är Öland för långt bort och suddigt ... Hade det inte varit bättre att låta utsikten över sundet vara fri?

Nicke Grozdanovski sa...

Jag gillar däremot bilden med Slottsruinen och Soliden. Man får känslan av att de är så nära fast det är en liten bit mellan Ölands kust och fastlandet. Jag gillar bilder på vyer. Därmed inte sagt att de andra bilderna är sämre. De är bra och vackra de med

Tomas Jonsson sa...

Tack Björn och Nicke.

Jo, jag började med att låta en av de intilliggande öarna försöka ge det som Nicke nämner; känslan av att det inte är så långt. Men det blev en lång tråkig bit mellan ruinen och Solliden. Därför flyttade jag på mig tills jag fick in granen. Fokus har jag på oändligt.