torsdag 9 oktober 2008

Öländska väderkvarnar


Öländska kvarnar. Ännu en bild från måndagens Ölandsbesök. Väderkvarn i Norra Möckleby.

Väderkvarna kan ses över hela Öland och är ett tecken på att de öländska bönderna inte kunde samarbeta. I stället för att gå samman och hålla gemensamma kvarnar så hade varje gård sin egen kvarn. Som mest lär det ha funnits tvåtusen kvarnar på Öland.

- - - - -
För övrigt är det intressant att läsa Flamman och Arbetaren som kom idag och som tryckts innan s+mp blev ett faktum. Tidningarna skriver en hel del om att vänsterpartiet lämnats utanför samtal och utspel. Fackförbunden intervjuas och artiklarna bara bekräftas av den verklighet som nådde oss innan tidningarna nådde oss.

Röda raketer noterar att vänstern blir den enda riktiga oppositionen. AnnMargarethe undrar vad facket säger.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Det är inte väderkvarnar, det är hemska jättar, och nu greppar jag lansen och sporrar min Rosinante för att kämpa ned de uslingarna! Venceremos, som vi säger i la Mancha!
Saludos
don Q

Tomas Jonsson sa...

Ha ha. Det är rätt Björn.

På det litterära temat måste jag också passa på att skriva att Le Clézio verkar vara ett bra val av nobelpristagare. Jag har inte läst honom, men när man hör talas om hur han började beskriva det hektiska storstadslivet som ung författare, för att sedan söka sig ut i djungeln där han lämnade det materialistiska för att leva med indianer så låter det sympatiskt.

Kanske är börskraschen ett tecken på att vi alla är på väg dit...?

Björn Nilsson sa...

Jag kände i alla fall till namnet le Clezio sedan tidigare, och det är ju inte alltid man gör det när det gäller nobelpris i litteratur.

Man kanske kunde hoppas på en utväg ur den kapitalistiska djungeln till att börja med...?