måndag 17 november 2008

Dagens i-landsproblem


Insändare är ibland riktigt roliga. I dagens SvD finns en från en stockholmare, som jag sparar namnet på för er. Den handlar om text-tv-klockan som går fem sekunder efter.

Tekniken ska ut till satelliter i rymden och tillbaka igen och genom datorer och ut till tevemaster och genom kablar och nånstans fastnar ibland bilden och pratar man med någon i telefon som tittar på samma tv-program så kan man upptäcka att sakerna inte sker samtidigt på teve-apparaterna.

Insändarskribenten skriver att
det är "väldigt irriterande" eftersom timerinspelningar inte startar i tid. Hans armbandsur ställer han också efter testbildsklockan vilket gör att han ligger fem sekunder efter.

Varje dag dör hundratals människor av svält, runt om i världen torteras människor, mänskliga rättigheter är okända begrepp för miljontals människor och textteveklockan går fem sekunder efter.

Slutklämmen gillar jag:
Så jag väntar fortfarande på att få veta vad Teracom tänker göra åt problemet, för så här kan vi ju inte ha det?!
Insändarskribenten har förmodligen ett väldigt bekymmersfritt liv eftersom hans stora problem är att textteveklockan sackar fem sekunder. Hans vendetta liknar Davids kamp mot Goliat. Fast mest så liknar insändarskribenten don Quijote som slåss mot väderkvarnar...

- - - - -
För övrigt ger en googling på "tvättstugelappar" idag 591 träffar. Det finns en blogg uppbyggd runt tvättstugelappar, Arga lappen. Och SvD har uppmärksammat den bloggen, bland annat med ett bildspel över lappar.

Björnbrum har läst vad Rådström skrivit i DN. Och Björnholm har fotograferat en sky-line. Kaj Raving påminner oss om kampen för den svenska modellen. Fotolasse noterar att saker snabbt kan förändras.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

5 kommentarer:

mammamia sa...

ja det var ju ett allvarligt problem.
så kan vi ju inte ha det...

sen att folk svälter på denna planet är visst inte så noga,huvudsaken att klockan går rätt,det är viktigt... :-(

Jonny sa...

Tack Tomas för att du påminner om perspektiven ibland. Det gäller även mig själv. Det har varit ganska många futtigheter och väderkvarnar de senaste åren.

Tomas Jonsson sa...

Mammamia: :-)

Jonny: Jag överdrev lite i artikeln Perspektiven måste utgå från vår vardag, eller egentligen min vardag för mig.

Fem sekunders tidsförskjutning engagerar inte mig men däremot blir jag galen på bilister som inte blinkar när de byter fil eller ska svänga. Det är också ett i-landsproblem.

Jonny sa...

Kan man kombinera något tänkvärt med absurd humor så blir det ganska bra. Jag skrattar sällan högt, men när jag läste det här så blev det så, samtidigt som man förstås fick sig en tankeställare.

Nicke Grozdanovski sa...

fem sekunder?? vad gör de om 100 år :-)