måndag 3 november 2008

Det har varit brist på elekticitet förr


Svagaste länken. Gotland lever på en enda kabel och idag slocknade den varvid hela ön, tillika landskapet, länet och kommunen blev svart.

Tur att det inte var huvudstaden som drabbades, för då hade det blivit krigsrubriker och skrivits fler spaltkilometer om det än om amerikanska presidentvalet. Nu när det bara är stockholmarnas sommarnöje som drabbas, och turligt nog på hösten när ingen är där, då är notiserna små och gömda långt in bland länkarna.

Det har varit strömlöst tidigare. Klippet ovan med Tage Danielsson handlar om ransoneringen på elektricitet. Det är lite fräckt här och var, men det tror jag ni klarar...

Strömlöst på Gotland: GA, DN, SvD

- - - - -
För övrigt hittade jag inte en enda gotländsk blogg som bloggade om elavbrottet. Antar att gotlänningar precis som andra landsortsbor resignerat inför elbolagens leveransförmåga. Dock hittade jag en gotländsk blogg med snygga bilder som jag gärna rekommenderar.

För övrigt noterar Ilona vetenskapliga argument mot vårdnadsbidrag. Och Birgitta konstaterar att mångfalden blir enfald när den offentliga Folktandvården försvinner.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: