lördag 8 november 2008

Dimmiga dagar


Strömsrum, lördag. Tjock dimma gömmer bakgrunden. Locknätet på den här hundäxingen ser ut som en girland med små vattendroppar som rekvisita.


Ett blad med karoten och partiell röta som vägrar släppa taget. Men bladets dagar är sannolikt räknade.


En böj i muren. Längs vägen från Strömsrum mot Skuteholm står två ståndaktiga ekar intill varandra. Stenmuren staplades upp här för åtminstone tvåhundra år sedan - förmodligen tidigare. Med respekt för de redan då stora träden fick den snörräta muren en böj. Vad har dessa träd sett passera under århundraden?

- - - - -
För övrigt lanseras nya mobilnummer i Sverige som börjar på 072. De övriga numren håller på att ta slut. Slut tog för övrigt numren i min kamera. Förra lördagen när jag just tagit min 9999:e bild med min Fujifinepix så vägrade den ta någon mer bild. "Frame - No number" stod det tvärs över displayen. Efter att ha nollställt kameran kunde jag börja om på 0001.

För övrigt noterar Veckobladet i Lund att man får ligga som man bäddar i bostadspolitiken. Jinge noterar att Sahlins dåliga omdöme nu uppmärksammas i Norge. Lasse menar att ägget kom först i finanskrisen.

Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Nicke Grozdanovski sa...

De där två ekana minns jag från mitt besök hos dig i somras. Jag tyckte det var fantastiskt att se och dessutom är det för övrigt en fantastisk natur där du bor. :-)

Man blir sugen att hälsa på dig igen.