måndag 3 november 2008

Extremcentern velar inte åt höger och vänster


Det här klippet har jag letat efter länge. Äntligen har någon lagt ut det på Youtube. Gösta Ekman hoppar runt som extremcenterpartist och vill inte stå i mitten och vela med ett ben åt vänster och ett ben åt höger, utan han står extremt i mitten!

Persongalleri. Bramstorp velade sig fram på mittens väg och lyckades både gå emot och gå med Per-Albin Hansson och socialdemokraternas taktikspel i maktens korridorer. Rubbestad var bondeförbundaren som ville sätta Vilhelm Moberg i fängelse för sina skandalösa formuleringar i Utvandrarna.

Gunnar Hedlund kan man se här i ett klipp där skjutjärnsjournalistiken var alldeles ny i svensk teve. De första sju minuterna pressar de honom så att han till slut inte kan förklara nån skillnad mellan centerpartiet och folkpartiet. Idag hade det varit politiskt självmord!

Klippet med Gösta Ekman är också en elak parodi på 68-vänsterns alla splittringar och på så vis ett dokument som förenar de veliga centerpartisterna och de inte fullt lika pragmatiska rörelserna ute på vänsterkanten...

- - - - -
För övrigt är även det här vansinnigt roligt. Jag är fortfarande inte helt säker på att det inte är sant.

Länge leve socialismen, konstaterar Erik Glaad. These Exiled Years konstaterar att Lenin kommit till Sverige.

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: