lördag 1 november 2008

Frostnupna dagar


Det här hallonsnåret har ännu inte vinterrustat. Klorofyllet är kvar i bladet och bladet hänger kvar på växten. I natt var det flera minusgrader - första frostnatten om man bortser från några morgnar då det varit frost i gryningen.


Skiftet mellan plus och minus ger vackra kristaller i naturen. Här är det nåt slags gräs som fått ett överdrag bestående av en frostkristallskrud.


Blåbäret bör också släppa bladen. Lingonet har dock anpassat sig genom att täcka bladen med vax. På så vis klarar lingon kylan bättre.

Samtliga bilder tagna runt Strömsrum idag lördag förmiddag. Bilderna är klickbara om du vill se dem i större storlek.

- - - - -
För övrigt har tidningen Barometern hittat ett riktigt scoop. Kommentarerna till artikeln sammanfattar debatten om cykelförbudet på bron fint.

För övrigt noterar Lasse att Borg och Olofsson försöker socialisera kapitalismen. Nasrim noterar att hon inte är den enda överliggaren (välkommen i klubben säger jag, här finns en till). Och Ove i Västergötland nöjde sig inte med frost, där kom det snö.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Man blir tagen av dessa vackra bilder.. Sån skönhet att man nästan blir gråtfärdig av lycka över att se de med sina ögon. Fantastiskt...

Tomas Jonsson sa...

Tack Nicke.

Björn Nilsson sa...

Vackert, särskilt när man klickar upp till större format. Håll utkik nu så kanske du snart kan glädja oss med ett riktigt vackert frostigt spindelnät!

Tomas Jonsson sa...

Tack Björn. Jag hittade inget spindelnät idag. Men om inte spindlarna fryser om fötterna så kanske de ger sig ut och väver nya nät.

Anonym sa...

Mycket möjligt att det är kallt ute men Smultronstället blommar!

http://sydsvenskan.se/lund/article384831/Fackeltag-for-husockupation.html