lördag 8 november 2008

"Är du inte arg längre?"


Jag var inbjuden till Kulturnatten i Oskarshamn på fredagskvällen. De hade samlat närmare tjugo lokala författare till ett tillfälligt lokalt antikvariat.

Av Kristdala hembygdsförening, närmast i bild, köpte jag "Lärobok vid kristendomsundervisningen" av två präster från prästsläkten Meurling. Det tyckte att Luthers katekes var för ytlig och gjorde en lokal egen variant. 10 kronor gav jag för boken.

Lite längre bort längs bordet skymtar Lena Sjöberg som bor i Mörtfors. Hon är serietecknare och har gett ut flera serieböcker både för barn och för vuxna. Jag köpte bland annat "Två serier" som gått som gästserie i Dagens Nyheter.


Här syns Christer Ek som gjort en bok om trakterna runt Fårbo och Baggetorp.

Själv sålde jag min elva år gamla bok om Figeholm under 1900-talet. Kände plötsligt ett tvång att ge ut något nytt. Det har hänt en hel del under elva år och helst skulle jag vilja lägga figeholmsboken åt sidan.


Thomas Green, fd kommunsekreterare, skrev en bok om Oskarshamn inför 150-årsjubileet häromåret. Torsten Strömberg, journalist, och Olle Nilsson, fd pressfotograf arbetade på konkurrenstidningarna, men skrev en bok ihop om Oskarshamn.
Är du inte arg längre?
"Jag ser aldrig några insändare från dig numer...?" Frågan fick jag från en gammal figeholmare. Jag svarade att jag numer mest bara skriver på webben. Då klämde han till med: "Eller är du inte arg längre?" "Jag har blivit gammal och pragmatisk", svarade jag...

- - - - -
För övrigt rekommenderas Lasses blogg, Ett hjärta rött och Helena Duroj.

För övrigt har vi ett snyggt land, men...

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Elisabet sa...

VA?

Är det verkligen med sanningen överensstämmande ...!!?

Tomas Jonsson sa...

Elisabet: Nej! ;-)