lördag 27 december 2008

Blondinbella och Karl-Bertil Jonsson


Uttrycket "bland ett gäng idioter är den dumme snillrik" har aldrig passat bättre än på Blondinbella eller Isabella Löwengrip som hon heter. Från sin ankdamm vid Stureplan författar hon en blogg som handlar om rika människor och deras konsumtions- och alkoholproblem.
Jag måste bara tillägga en sak, Karl Bertil Jonsson! När ska man sluta sända den där kommunistskiten egentligen? Snart gör jag min egna tecknade kapitalistserie om mig själv." Blondinbella spending cash" ska den heta.

Tage Danielsson som har skrivit Karl Bertil Jonsson var en extrem socialist och det märks tydligt. Och jag ogillar att julafton ska förknippas med en konstig förvrängd bild av att stora tjocka kapitaliser suger ut fattiga. Hela julafton bygger på konsumtion och konsumtionen får världen att gå runt!
Isabella Löwengrip
Karl-Bertil stjäl inga julklappar från några barn, som Isabella hävdar när hon försvarar sina åsikter i Expressen. Karl-Bertil tar bara julklappar till direktörer, civilingenjörer, bankirer och fastighetsmäklare. Han pekar på den onödiga konsumtionen som tär på jordens resurser och som skapar miljöproblem.

Karl-Bertil startar genom sin civila olydnad en revolution som bidrar till att fler får känna julglädje. Det är glädjen hos de medellösa som Isabella Löwengrip är motståndare till. Isabella har blivit serverad stekta sparvar på silverfat och inte förstått att de som fångade, stekte och serverade sparvarna blivit utbrända och långtidssjukskrivna i sin iver att göra rätt för sig. Därefter har de fått sparken och nu också tack vare regeringen blivit utförsäkrade.

Karl-Bertil skänker dessa stackare lite glädje med sin empati och sitt civilkurage. Det är detta som Tage Danielsson lyckats sammanfatta i en fin liten julberättelse och som retar Isabella Löwengrip. I hennes värld ska inte de fattiga synas.

- - - - -
För övrigt har staten Israel idag mördat omkring 200 personer i Palestina. Om detta berättar Björn, Frasse och Ung vänster.

Andra bloggar om: , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vet inte vem Blondinbella är, men jag känner inget behov av det heller. Fast det var ju lite roligt att det som Tage själv driver med i bilden av kommunist går hon igång på.

För övrigt kan man gråta över palestinakonflikten, denna totala rättslöshet och utan möjlighet till förändring. En grannförsamling har en vänförsamling där och det ger dels större förståelse, hoppas jag, och ilska över vår passivitet. Och inte bara i det fallet.

Pratade med en kollega häromdagen, präst, och vi funderade på vad man kommer att komma ihåg av 1900-2010talet om några hundra år. En av de saker tillsammans med världkrigen och kosumtionssamhällets explosion var muren i Palestina.

Leve Karl-Bertil! För mig är han mer en bld av utövad kristendom, men det är ju min bild.

Pelle

Tomas Jonsson sa...

Pelle: Tack för kommentar och god fortsättning.

Konflikten mellan Israel och Palestina är sorglig. Så mycket lidande. Så många döda. Murar mellan människor är aldrig bra, aldrig!

Karl-Bertil gör en god gärning! Det går också att känna så som bloggen Knapsu skrev ironiskt: "Hon är så bra när hon säger vad de i överklassen egentligen tycker men inte vågar säga när någon lyssnar!"

Anonym sa...

Karl-Bertil är en sosse. Minska klassklyftorna (genom att ta de rikas julklappar och ge till de fattiga) men upphäv för guds skull inte klassamhället (hur skulle han då kunna leva på att ta de rikas julklappar och ge till de fattiga om det inte fanns några rika att ta av...)

Short Valley sa...

Anonym 12:23: Fjant! Karl-Bertil kan inte upphäva klassamhället. Det kan bara arbetarklassen.

Anonym sa...

Det här inlägget om Blondinbellas kommetar till Karl-Bertil tycker jag var rolig för hon verkar ju inte ens fatta vad hon själv håller på med http://marianova.com/users/annikamarusarz/blog/blondinbella-spending-cash

Tomas Jonsson sa...

Håller med att din länk pekade på en kul artikel. Om hon någonsin drabbas av krisens baksmälla så kanske hon dyker upp i Lyxfällan. Där brukar de fartblinda hamna till slut.