måndag 15 december 2008

Mörker, mörker och ännu mera mörker


För att pigga upp i vintermörkret så rekommenderar jag idag Svenska Dagbladets ledarblogg - har aldrig hänt tidigare. Jag brukar inte vara skonsam mot den redaktionen.

Idag tänker jag tipsa om deras roliga Youtubiania som nu nått till ett bottenrekord i politiskt omdöme. Birgit Friggebos försök att lugna ner stämningen i Rinkeby samtidigt som Lasermannen gick lös på Stockholms gator och sköt invandrare.

Ännu mer mörker faller på den gamle matematikern William Shanks som på 1870-talet blev känd för att ha räknat fram de 707 första decimalerna i talet pi. Han var så lycklig över sin upptäckt att han lät rista in alla 707 decimaler på sin gravsten. På det viset ville han bli odödlig.

Sextio år efter sin död, 1944, så blev han också odödlig då en annan matematiker konstaterade att Shanks räknat fel och att det bara var de 527 första decimalerna som var korrekta.

- - - - -
För övrigt verkar det som om varenda finansnisse räknat tokigt de senaste åren. Nu lämnar vi den kapitalistiska tidsåldern och går in i den socialistiska. Vänsterpartiet är Sveriges tredje största parti och centern och kristdemokraterna är på väg ut i fyra-procentsträsket.

Lasse skriver att regeringen börjat hylla staten och är på väg att inrätta ett socialistiskt system för att trygga boendet. Alla smutsiga detaljer skriver om historien Thomas Quick som nu åter blivit aktuell genom en dokumentär i teve.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Inga kommentarer: