tisdag 13 januari 2009

En riktigt scoop!


Tidningen Nyheterna kan idag avslöja ett riktigt scoop. Man känner verkligen att hela redaktionen varit involverad med att i all hemlighet arbeta på avslöjandet under lång tid. Man har kollat det vetenskapligt, verifierat alla fakta och med alldeles nytagna bilder bekräftas också rubriken "Vi går mot ljusare tider".

På sidan 7 har man modifierat rubriken till "Nu stundar ljusare tider". Där pressas en meteorolog från SMHI med skjutjärnsfrågor som han inte kan värja sig från. När de mer formella frågorna klarats av lyckas man också få ur honom en - får man förmoda - mer personlig kommentar:
Jag känner själv att den största övergången till ljusare tider kommer i slutet av januari.
Meteorolog på SMHI till Nyheterna
I somras kanske ni kommer ihåg att Nyheterna toppade med Giftalger, Mördarsniglar och Getingplåga. Häromdagen hade man vargspår. Jag väntar fortfarande på kalven med två huvuden...

- - - - -
För övrigt har jag tvättat bilen idag. Funderade på att sätta en skylt i bakrutan med texten "Nytvättad, kör ej om!". Tänk om det kunde bli slut på saltandet som gör vägarna blöta och smutsiga. När tidningarna skriver "halka orsakade bilolycka" så blir jag alltid lika upprörd. Det beror inte på halkan, utan på bilförares dåliga omdöme!

Fotolasse är nu tillbaka till bredbandet och visar sina stjärnbilder. Jinge skriver om ipred och datainspektionen.

Andra bloggar om: , , ,

7 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Äh, tidningarna skriver så mycket strunt!Det där vill jag se innan jag tror på:-(

Tomas Jonsson sa...

Björn: De lyckades även få med en koppling till finanskrisen.

Björn Nilsson sa...

Jaha, men då kanske det inte är så dumt i alla fall. Klart att det måste bli kris när det är så mörkt och otrevligt ute. Men, vi går mot ljusare tider:::---)))

Tomas Jonsson sa...

Ha ha :-)

Anonym sa...

klart vi går mot ljusare tider, det tyder ju ialla tidens tecken på. och varmare...

Fin länk till ica-handlaren. Som studerande genusvetare vet jag inte om jag ska skratta eller gråta, jag trodde inte någon utryckte sig så i media längre om man inte tillhör extrem-kristenheten.

Ska ta med artikeln till universitet vid lämligt tillfälle.

Ang. en tidigare kommentar; Men Tomas då, det vet du väl att Israel inte begår krigsbrott utan försvarar sig, även om de gör det i ett annat land. Mycket intressant intervju med en domare från, jag tror, haagtribunalen igår på TV som tog upp just den frågan. Har tyvärr glömt vad han hette.

Pelle

Tomas Jonsson sa...

Pelle: Det där med att Israel "försvarar sig" är mycket uppseendeväckande. Kan man "försvara sig" i fiendeland?

Anonym sa...

Nej, inte enligt folkrätten, vad jag förstår. Möjligen i ett sånt fall som Georgien där en etnisk minoritet var utsatt, men då har man bara rätt att skydda civila.

För övrigt är ju Israel i det här fallet ockupationsmakt och har därmed ansvar för (!) civilbefolkningen.

Annars finns det säkert andra som har bättre koll på vad folkrätten säger, det är möjligt att jag har fel. Däremot finns det en lag om proportnalitet som Israel rimligen bryter mot, det tror jag är utom diskkussion.

Men tyvärr spelar det ju ingen roll i just den konflikten vad folkrätt eller för all del FN säger.
Suck!

Pelle