fredag 9 januari 2009

Och mitt i allt elände finns ännu mer elände

Svenska Dagbladet berättar en Kafka-liknande historia om en man som bollas mellan myndigheter och som inte kan hämta ut en julklapp. Han saknar giltig legitimation. Idag finns ingen som kan hjälpa honom.

Och skulle han ändå lyckas få en legitimation
utfärdad så lär den skickas till honom rekommenderat så att han måste hämta ut den på Posten - mot uppvisande av giltig legitimation. Jippi!
Det hela är en byråkratisk mardröm, säger George. Det påminner mig om Ungern under Sovjettiden innan jag flyttade 1956. Fast krånglade byråkratin där kunde man alltid lösa det med att ge en flaska vin. Det fungerar inte riktigt här.
George Waginger i SvD
Svensk Kassaservice utfärdar inte längre legitimationer. Polisen hjälper bara svenska medborgare. Bankerna hjälper endast dem som varit kund i minst sex månader. Pass fungerar som legitimation bara om det är utfärdat i EU.

- - - - -
För övrigt tvivlar jag starkt på att Israels hutlösa terror kommer att göra mellanöstern till ett fredligare område. Kaj Raving skriver om kommunal prioritering. Nicke minns 2008. Jinge om att stoppa matchen. Och på tal om att stoppa matchen en länk till Hoola Bandoola Band och en riktig hit!

Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: