söndag 4 januari 2009

Snön faller


Alsterån Lördag kl 12.46. Snöflingor är spännande. Och ymnigt snöfall är ännu mer spännande. Sedan trettonhelgen gissningsvis 1984 så vet jag aldrig hur det slutar. Då för drygt tjugo år sedan så blev det 1,5 meter med snö.


Alsterån Söndag kl 11.41. Den här gången stannade det vid femton centimeter. Det är vinter i alla fall!

För den som är road så tog jag en bild här för tre månader sen.


Söndag kl 11.45. Och ute vid landsvägen såg det ut så här. Återigen granar med snö på grenarna; det vet ni att jag gillar.

- - - - -
För övrigt går det inte att glömma att 400 mil söder om oss så rasar ett fruktansvärt krig. Efter att ha murat in palestinierna och isolerat ut det från mat och medicin så har nu Israel bestämt sig för att förinta dem för evigt. Har de ingenting lärt av historien? Esbati 1, Esbati 2, Alla smutsiga detaljer, Ung Vänster och Jinge.

Andra bloggar om: , , , , , ,

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Det är fortfarande vintrigare i Småland än i Stockholm. På öppna ytor är det lite snö men tittar man i skogen är där snöfritt - i alla fall de skogar jag tittat in i. Men det knarrade rätt bra under skorna i morse, det har varit kallt inatt.

Ligger inte några av husen väl nära ån ifall det skulle bli översvämning eller häftig islossning?

Tomas Jonsson sa...

Björn: Tack för kommentar. Ju närmare ostkusten desto mer snö här i Småland.

Alsterån är reglerad och vattennivån är som högst nu, upplever jag. Det ska väl produceras mer elström nu när det är kallt. I somras var det nog åtminstone trettio centimeter lägre vattennivå och ån var mycket smalare.