onsdag 14 januari 2009

"Stadskupp" på Öland avsätter kommunalrådet


Ölandspolitikern Per Lublin är riktigt rolig. Eftersom han anser att kommunens kommunalråd Lisbeth Lennartsson inte tar ansvar för kommunen så har han gett henne ett sabbatsår och kallar sig själv för "vikarierande kommunalråd".
Men om det här skulle göras på riksplanet skulle det väl kallas statskupp?
- Men nu är det så att vare sig Lisbeth Lennartsson eller Lars Frick har någon militär till sitt förfogande, så jag oroar mig inte speciellt mycket.
Ur Barometern
Per Lublin skickade också ut ett e-postmeddelande till politikerna om att kommunstyrelsemötet 13 januari var inställt eftersom inget viktigt ändå skulle avhandlas.

Man kan väl säga att Per Lublin inte försöker sig på en statskupp, utan en "stadskupp". Lustigt nog har Barometern faktiskt stavat det så på webben i det jag citaterar här ovan, fast jag stavar det rätt här på bloggen.

Kommunalrådets kommentar till det hela är luttrad...
Vi har tagit upp det med kommun- och landstigsförbundets jurister men bestämt oss för att inte göra något. Det blir bara en karusell i media och en offentlig debatt rinner av Lublin som vatten på en gås. Men vi har blivit ganska luttrade med åren, säger Lisbeth Lennartsson (c).
Ur Barometern
- - - - -
För övrigt har Alla smutsiga detaljer lyssnat på partiledaredebatten idag. Det har även Jinge gjort. Ove Nordström reagerar över "allianssjuk vård".

Andra bloggar om: , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha! HAn var ju faktiskt rolig även om han var lite väl elak i sina uttalnden i artikeln.

Hittade bloggen Finistere idag av Bodli Malmsten. ett tips om man tycker om hennes speciella stil.

Pelle

Tomas Jonsson sa...

Per Lublin är alltid rolig :-)

Fast kanske inte för majoriteten i fullmäktige...

Tomas Jonsson sa...

Ser att Barometern nu rättat sitt skrivfel. Först skrev de "stadskupp" - ett skrivfel som vittnar om att man inte riktigt har koll på var kuppen äger rum. Rätt ska vara "statskupp" som i "statsminister".