lördag 7 februari 2009

Israels vän sopar undan spåren från Fossmo


När jag tittar tillbaka vad jag skrev om Knutbypastorn och Israels ambassadör för snart fem år sedan, då de båda tog lagen i egna händer och blottlade sitt förakt för människoliv och yttrandefrihet så upptäcker jag att länken inte fungerar. (Läs för övrigt de hatiska kommentarerna till min artikel. Är det månne Israelhögern?)

Jag länkar till Israels vän och nummer 2 år 2003 där Helge Fossmo skriver en text och i bild syns tillsammans med den nya ambassadören Zvi Mazel. Men just nummer 2 finns inte längre kvar bland de gamla numren...

Då är det ju tur att jag har sparat tidningen i min dator så att vi kan läsa Fossmos text om liv. Särskilt nu när Knutbydramat blivit film och Israels krigsmaskin mördat ytterligare några tusen människor.

- - - - -
Andra bloggar om: , , , , ,

4 kommentarer:

egon berglund sa...

Bra att du sparat orginaltidningen. Tyvärr är det många fler kyrkoledare som tagit upp Helges "fallna mantel". Jag länkar här till en av dem. Jag är själv kristen och tycker deras vurm för staten Israel är trist. http://dessaminaminstabroder.blogspot.com/2009/02/pinsamt-sten-gunnar-hedin.html

Jonny sa...

Jag har ju vuxit upp inom frikyrkan och mött en ibland osund och blind kärlek till Israel. Det har med deras teologi att göra. Jag är själv en vän av staten Israel, men många gånger kritisk till Israels beteende. På samma sätt kan man vara en vän av palestiniernas rätt till ett eget land, men ta avstånd från Hamas uttalade vilja att förinta Israel. I media skildras allt som svart eller vitt. Men jag tror vi är ganska många Israelvänner som också är Palestinervänner. Men visst, jag ska inte förneka att jag tycker svensk media är extremt onyanserad i sin bild av Israel.

När det sedan gäller den där kopplingen till Helge, så var det kanske inte så lätt att veta i förväg att han var en mördare. Helge Fossmo och hans Knutbykompisar var ju här i Mönsterås Pingstkyrka också. Det var innan jag flyttat dit, men jag vet att församlingen splittrades pga deras sätt att framträda. Ok, nu gick jag ifrån ämnet.

Tomas Jonsson sa...

Egon Berglund: Freden är avlägsen så länge människor är kompromisslöst kategoriska. Ditt länktips pekar just på orsaken till att freden känns avlägsen.

Jonny: Jag blir alltid misstänksam mot den sortens människor som höjs till skyarna.

Därför tror jag på Jesus - men jag tror inte ett ögonblick på att han är Guds son - undren förklarar jag med turen och slumpen som spelade honom i händerna så att han lyckades övertyga människor om det sanslösa. Därför ser jag på Obama med skräckblandad förtjusning - inget kommer att förvåna mig.

Anonym sa...

Jag recommendera websidan av "Uri Avneri",en man av Israels fredsrörelse att läsa! Manga hälsningar.
P.S.