tisdag 3 februari 2009

Oskarshamns kommun uppmuntrar personalen


Människor som arbetar i kommun och landsting har dåligt betalt och de får aldrig några trevliga resor utomlands i present av arbetsgivaren. Det blir alltid svarta rubriker i tidningen när skattepengar används för personalvård inom offentlig sektor. Det är synd.

För några år sen bjöd Systembolaget sin personalfest för tretton miljoner kronor. För det fick hela personalen resa till huvudstaden, logi, mat och artistuppträdanden. Knappt fyratusen kronor per anställd. Utmärkt!

Därför blir jag glad när Oskarshamns kommun satsar 150 kronor per anställd på tre kvällar med föredrag, mat och dans. Hur de får 300.000 kronor att räcka till allt detta för de 2000 tillsvidareanställda är svårt att förstå.

Däremot är det synd att inte de visstidsanställda får följa med. Idag går allt fler som osäkra vikarier och sliter och skulle behöva uppmuntras.

Oskarshamns nya kommundirektör profilerar sig i och med detta. Det är bara att hoppas att hon också skapar en positiv bild med ryktet att personalen känner sig uppskattad och tycker det är roligt att gå till jobbet!

- - - - -
Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: