torsdag 5 mars 2009

Byggebos vd har fått sparken

Under vintern har jag skrivit om det kommunala bostadsbolaget Byggebo i Oskarshamn och dess deras välavlönade chefer. Min kritik riktades främst mot dem som fattat beslut om lönerna - en styrelse med en styrelseordförande som sitter oberörda och rider ut stormarna.

Men nu plötsligt har styrelsen sparkat vd Mats Adelgren med omedelbar verkan, rapporterar Nyheterna, Oskarshamns-Tidningen och SR Kalmar. Detta efter att man granskat hans kredit- och bensinkort tio år tillbaka i tiden och funnit en differens på 315.000 kronor.

Några frågor: Varför granskar man först nu hur korten används för tio år sedan? Granskar inte styrelse och revisorer ekonomin efter varje bokslut? Borde inte saken då upptäckts för nio år sedan?

Blev kritiken för hård den här gången? Genom att offra vd:n precis innan han ändå skulle sluta så påverkas inte företaget verksamhet. Styrelsen framstår som handlingskraftig och räddar sitt skinn. Det är den numera före detta vd:n som får bära hela skulden.

- - - - -
Andra bloggar om: , , ,

6 kommentarer:

Nils Dacke sa...

Det är helt klart en hund begraven i detta fall. Ordf. Ulf Nilsson har säkert flera fingrar nere i syltburken. Vi får se var det hela hamnar. Tyvärr kan an inte lita på lokalpressen som inte gör sitt jobb som journalister.

Tomas Jonsson sa...

Något lurt är det. Stormen hade ju nästan bedarrat.

Anonym sa...

Jag håller med till 100%. Adelgren har avgått som VD för pensionen, och styrelsen såg sin chans.

Det är tråkigt att rikta det på detta vis.

Anonym sa...

Precis, är detta för att rädda Wretlund från strålkastarn?

Det kommer nog mer ska du se

Anonym sa...

jag tycker att man ska byta ut hela ledningen i byggebo det finns fler som inte har rent mjöl i påsen där t.ex en person som åkt dit för ratt onykterhet jag menar sitter man på offentliga platser så ska man ha tent mjöl i påsen annars ge man ju fel signaler till samhället

Figge Holm sa...

Styrelseordföranden sitter nog hemma och hämtar andan just nu.
Det är ju hans ansvar hur detta skötts och om bara journalisterna i byn vågar så kommer fler huvuden att rulla i denna skandal.
Jag blir så in i helvete trött på dessa myglare, tydligen är detta vissa människors akilleshäl att så fort man kan agera i dunkel utan tillsyn så tar girigheten över...
Vi ger oss inte förrän hela bolaget är fullständigt genomlyst och Ulf Nilssons ansvar krävts.