måndag 2 mars 2009

Sänkta löner resultatet av nedrustad a-kassa

Idag rapporterar medier att fackförbundet Metall kan tänka sig att sänka arbetarnas löner med upp till tjugo procent för att de ska få behålla jobbet. Det är ett resultat av att a-kassan slagits i spillror av den borgerliga regeringen.

När försäkringen vid arbetslöshet inte längre ses som den är, utan i vår borgerliga värld är ett fult bidrag som endast nyttjas av samhällsparasiter så retirerar Metall och fogar sig till den borgerliga politiken.

Nyss pratades det om att företag som inte är lönsamma ska läggas ner. Inga subventioner, meddelade regeringen. Samtidigt försämrade man a-kassan. Nu lägger sig facket platt och meddelar att arbetarna är beredda att subventionera företagens dåliga ekonomi genom sänkta löner.

DN, SvD, Ung Vänster, Ove Nordström.

- - - - -
Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

Pelle sa...

Med tanke på hur arbetsrätten fungerar och hur flata de stora facken är börjar jag kasta blickar på syndikalisterna.

Efterom jag numera sitter i den situationen att jag är med och anställer folk, tycker jag att den sänkta arbetgivaravgiften är ett mycket dåligt intrument. Det skapar nog mycket få jobb, det som skapar jobb är förutsägbar framtid, men nu har ju kapitalismen blivit så global och utanför staternas kontroll att det inte går att göra vettiga prognoser.

Sedan är det ju just nu ett ohemult tjänande av pengar från bankernas sida. Styrräntan är extrem låg och ändå är utlåningsräntorna nästan desamma, räntegapet är junt nu gigantiskt, och i samma läge kräver bankerna att de ska hållas under armarna med hjälp av skattemedel.

Tomas Jonsson sa...

Syndikalisterna är snart det enda fackförbund som fortfarande styrs underifrån och som inte ger efter för kapitalet.