måndag 20 april 2009

Är det inte just "rasism" som bedrivs i Israel?

När jag hör från FN-konferensen att det slutat i kaos där delegaterna, däribland den svenske, beter som småbarn i en sandlåda så blir jag trött.

Vad är det om inte just rasism när ett land trakasserar människor just på grund av deras ursprung och religion!?

För övrigt har bloggaren The Life of Avlo skrivit just det jag känner.

- - - - -
DN 1, 2. SvD.

Andra bloggar om: , , ,

14 kommentarer:

Camilla sa...

Så sant så - vad kan man annars kalla det Israel utför mot palestinierna? Finns det något finare ord än rasism?

Avlo sa...

Tack!

Johnny sa...

Kämpa på nu kids, upp till kamp! Är ni arga nu?

Tomas Jonsson sa...

Johnny har visst lärt sig härskartekniker. Det är ju bra att ta till när du saknar argument!

Jonas E Eriksson sa...

Verkligen helt ofattbart att lämna konferensen för ett uttalande om att den israeliska regimen (obs, dahlgren säger till dn att uttalandet gäller regimen, inte staten) är rasistisk. Efter senaste valet är regimen inte ens hycklande utan helt öppet rasistisk (vilket iofs varit kännetäcknande för hela statens funktionssätt redan från start).

Det alla tänkande människor frågar sig är varför detta inte får diskuteras över huvud taget?

Pelle sa...

Håller med de flesta här. Reagerade som Tomas på nyheten. känns mycket märkligt att inte frågan ens får lyftas. Sedan kan man ju diskutera om det är just rasism eller andra politiska orsaker. Jag kunde förstått om Israel, om de varit med, reagerat så. Men här hade ju tydligen flera stater bestämt sig i förväg.

Anonym sa...

Ja, Tomas. Rasism i form av trakasserier mot människor pga deras ursprung och religion är exempelvis vad det stora landet i Öster länge ägnat sig åt. Kanske borde matteläraren läsa lite historia, innan han uttalar sig genom att sprida dynga på nätet.

Lägg ut lite bilder på Stalin, eller någon KGB-politruk, också. För balansens skull.

Anonym sa...

Eller bilder på offer för USAs krig i Irak, Afghanistan , Somalia, Vietnam, Panama, Kambodja, Pakistan, El Salvador,osv,osv
Sionism ÄR rasism!

Anonym sa...

Anonym,

Och vad är kommunism?

Kanske vi kan lägga ut lite bilder på självmordsbombare i form av kvinnor och barn, t ex före och efter smällen? De länder du refererar till skulle du knappast själv vilja bo i. Eller är du verkligen så dum?

Anonym sa...

Så Iran, som förtrycker kurder och azerer, anklagar Israel för rasism? Kanske dags att städa upp framför egen dörr först?

Jonny sa...

Det är möjligt att Israel efter 60 år av hat från sina grannar har uppbådat en viss misstänksamhet, men rasism är överord. Däremot får palestinska barn redan i skolan lära sig att hata Israel och även judar. Det är systematisk och planerad rasism, även om den förstås också har en historisk bakgrund.
OBS: Det är inte jag som skrev inlägget signerat Johhny ovan. Jag stavar utan h.

Anonym sa...

Kanske kan vara intressant att läsa vad han sa:

De segrande makterna [i världskrigen] kallar sig själva världens erövrare, samtidigt som de nonchalerar och kuvar andra nationers rättigheter genom att påtvinga dem förtryckande lagar och internationella bestämmelser.

Efter andra världskriget gick de så långt som till att göra en hel nation hemlös, med judarnas lidande som förevändning. De skickade emigranter från Europa, Förenta staterna och andra delar av världen, i syfte att etablera en fullkomligt rasistisk regering i det ockuperade Palestina. [representanter från Frankrike, Finland och andra länder syns här resa sig och lämna salen] Faktum är att, som kompensation... [applåder, oväsen] för de ödesdigra följderna av rasism i Europa...
[långvariga rop, oväsen] Som kompensation för de ödesdigra följderna av rasism i Europa, hjälpte de till att föra en ytterst grym och repressiv regim till makten i Palestina.

Det är desto mer beklagligt att ett antal västliga regeringar och Förenta staterna har förbundit sig till att försvara dessa rasistiska folkmordsförövare, samtidigt som väckta samveten och världens frihetssinnade människor fördömer aggression, brutalitet och bombardemang av Gazas civilbefolkning.

[Konflikterna i Irak och Afghanistan var] ett tydligt exempel på egocentrism, rasism, diskriminering eller kränkning av nationers värdighet och oberoende.

Idag står det internationella samfundet inför en typ av rasism som har fläckat mänskligheten. Vid det tredje millenniets början står ordet sionism för rasism som söker falsk betäckning bakom religion och missbrukar religiösa föreställningar för att dölja hat.

Ansträngningar, av politisk och internationell typ, måste göras för att sätta stop för sionisternas och deras anhängares övergrepp.
Regeringar måste uppmuntras och stödjas i kampen för att få bukt med denna barbariska rasism, och försöka förändra de nu rådande internationella mekanismerna.

Ni är all medvetna om den konspiration som vissa makter och sionistiska grupper gjort mot denna konferens... Det måste vidkännas att en bojkott mot en sammankomst som denna är en sann indikation på stöd för ett uppenbart exempel på rasism.

Jonny sa...

Egentligen vet jag inte om rasism är rätt ord för att beskriva någon sida i konflikten eftersom jag inte tror att ras är grundfrågan. Både judar och palestinier är sannolikt semiter och ytterst sett halvbröder (Abrahams söner). Men 60 år av krig skapar förstås hat och misstro och övergrepp.

Second Opinion sa...

Jan Eliasson, före detta ordförande i FN:s generalförsamling, kritiserar EU-delegaternas uttåg i en intervju med Second Opinion. "Jag har aldrig varit med om en sådan sak under min tid på FN," säger han och kritiserar att medierna inte problematiserat frågan mer. Läs artikeln på www.second-opinion.se, lyft den gärna och skriv egna inlägg.
MVH Second Opinions redaktion