onsdag 20 maj 2009

SD vill att invandrare ska jobba gratis


Sverigedemokraterna i Högsby motionerar att invandrare som klarat svenska för invandrare men ännu inte fått uppehållstillstånd ska arbeta ideellt tills de får uppehållstillståndet.

SD föreslår att de ska klippa gräset hos gamla människor och gå ut med åldringar som sitter i rullstol. Och städa upp efter svenskarna på soptippen kan också invandrare göra, menar SD. Kostar gratis!

Det är genialiskt. Tidigare har SD menat att det är kostnaderna för invandringen som gör att äldreomsorgen inte får de resurser som krävs. Nu får liksom invandrarna bita i det sura äpple de ställt till med genom att jobba gratis och göra det som äldreomsorgen inte hinner med.

Återstår att se hur länge det dröjer innan folkpartiet eller moderaterna tar upp det här förslaget. De brukar sno Sverigedemokraternas tokiga idéer och göra dem till sina egna för att förhindra att SD ska få någon parlamentarisk plattform. Men den plattformen har SD redan fått i form av, just det, folkpartiet och moderaterna och ibland med stöd av sossarna.

- - - - - -
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

7 kommentarer:

Johan sa...

Jättebra förslag av SD!

Anonym sa...

Fy tusan vilka rasister Sd är, de ställer krav på de som kommer hit!! Upprörande!Förfärligt!Främlingsfientligt!

Eric Dicksson sa...

Inget förslag som vi Moderater kommer stödja SD för iallafall. Och att vi Moderater skulle vilja ha något med SD att göra i någon sorts regeringsform eller på nått annat sätt sympatisera med dem kan du bara sluta med att tro. Detta förslag var nog det dummaste någon skulle kunna lägga fram om man vill ses som ett seriöst parti. Om vi nu inte vill ha in den i riksdagen 2010 tror jag inte att vi ska kasta påståenden mot varandra om att dem skulle få sympati från någon av oss, utan istället stå eniga i att ingen vill ha med dem att göra, och enigt stå i debatt mot dem och tillsammans ge svar på deras rasistiska politik.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Byt ut "invandrare" i förslaget mot någon annan grupp av individer. Det blir faktiskt ganska spännande. Varför inte "unga kvinnor som inte får jobb" eller "män med funktionshinder"? Då ser man vilken syn som ligger bakom förslaget.

Vad gäller samarbete med SD tror jag att man ska vara tydlig både i ord och handling. Det har inte alla partier varit. Jag vet att vi i V är tydliga.

Tomas Jonsson sa...

Eric: Hur gamla käpphästar från SD dyker upp i utspel från moderaterna kan du läsa om här och här och här. Så det är inga påståenden som jag hittat på själv, utan det är bara att konstatera att moderaterna försöker ta SD:s argument för att förhindra att de får nåt utrymme.

Nicke Grozdanovski sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Nicke Grozdanovski sa...

Hemsk människosyn och därmed en hemsk motion.. Nu visar SD sitt fula tryne..