fredag 29 maj 2009

Tänker du strunta i att rösta i EU-valet?


En del säger att ett högt valdeltagande legitimerar den kapitalistiska Europeiska Unionen, EU.

Men om EU-kritikerna struntar i att rösta av den anledningen så kommer endast EU-vänliga politiker att sitta i parlamentet i Bryssel. De kommer att fatta överstatliga beslut som står över svensk lag. Deras beslut kommer att påverka min vardag. Och din!

Förhindra detta genom att gå och rösta! Att rösta EU-kritiskt är en protest som påverkar mer än att ligga hemma på soffan och lämna över beslutanderätten till kapitalisterna!

- - - - -
Andra bloggar om: , , , ,

SvD, DN, DN

5 kommentarer:

Eric Dicksson sa...

Nu har jag kollat på båda dina Eu-filmer och där hör jag ord som överstatlighet och Eu-diktatur. Är det inte de ni Vänsterpartister och Kommunister vill ha? Hela vänstersidans politiska utgångspunkt är ju att människan inte är förmögen till att besluta själv, så om du nu tycker att vi har en Eu-diktatur så borde du ju vara väldigt positiv till denna!
EU är något väldigt bra, vi kan inte stå utanför ett sånt viktigt samarbete där vi kan vara med och påverka viktiga internationella frågor som Miljö och Ekonomi bland annat! Vi kan inte länge till stå utanför Euro-samarbetet! Vi måste öppna våra gränser och jobba mer internationellt! På så vis kan vi bättre vara med och bekämpa alla orättvisor i världen och bara så kan vi stoppa de miljöproblem och naturkatastrofer som vår jord stundar! Vi blir även bättre rustade inför nya ekonomiska kriser!

Lasse Strömberg sa...

Redan gjort!

Tomas Jonsson sa...

Eric: Det är viktigt att olika stater gemensamt tar ansvar för miljöproblem och naturkatastrofer. Det sker också inom FN.

Hur har EU hjälpt oss i den pågående ekonomiska krisen?

Parlamentarikerna har 1/3 av väljarna bakom sig. Svenska regeringen vill driva igenom euron, trots att svenska folket sagt nej. Ignorationen mot medborgare är det som kännetecknar diktaturer!

Eric Dicksson sa...

Hade vi varit med i Euro-samarbetet tror jag vi hade klarat krisen bättre, Euron är en stark valuta och är bättre rustad för nedgångar!

Nu har ju opinionen vänt, enligt alla opinionsmätningar är svenska folket för en folkomröstning och Euron.

Kerstin sa...

Eric Dicksson:
Det är precis tvärtom. Tack vara vår svagare krona har vi fördelar vad gäller exporten, och möjligheter alltså att klara oss lite bättre genom krisen.

Det där med stark valuta kanske låter bra, för det som är starkt måste ju bara bra, men så är det inte i det här fallet.