fredag 15 maj 2009

Besök Figeholm på söndag


På söndag kan du Turista hemma i Oskarshamns kommun. Museer och företag i hela Oskarshamns kommun öppnar upp för besök. Själv rekommenderar jag att du besöker Figeholm. Hembygdsmuseerna i Figeholm och Misterhult visas. Dessutom kan du besöka Hamnmagasinet.

Framför allt inbjuder dagen - som i år enligt prognoserna bjuder vackert väder - på tillfälle att se det exotiska i hemmiljön. Skönheten i miljön runt Norråns nedre del i Figeholm kan skådas på bilden här ovan.


Sjöfartsmuseet i Hamnmagasinet i Figeholm öppnas för visning på söndag. Själv kommer jag att öppna museet vid tio och vi håller öppet till fyratiden på eftermiddagen. Då kan du se samlingar som visar sjöfarten och skärgårdslivet från Figeholm. Betoningen i utställningen ligger på epoken 1850-1950.

Varje sommar tar museet emot drygt tvåtusen besökare. Jag håller just på att anställa de ferieungdomar som ska visa museet denna sommar. Det är en av mina uppgifter i egenskap som sekreterare i föreningen som driver museet.

Vill redan nu också passa på att tipsa om Köpingsvandringen som Hamnmagasinets Vänner genomför kommande lördag kl 14.00. I år har vi lagt vandringen på lördagen en långhelg för att ge möjlighet till deltagande för sommarfigeholmare, som ofta passar på att besöka Figeholm dessa helger.

- - - - -
Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: